Coadă la reexaminarea pensiilor. CNAS: Au mai rămas 11 zile

În timp ce continuă să fie restricționată aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate strigentă, se pare că tot autoritățile le creează această „necesitate strigentă” de a ieși din casă, în contextul în care se creează cozi la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020. Cel puțin o fotografie reprezentantivă a fost plasată pe un canal de Telegram.

În timp ce continuă să fie restricționată aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate strigentă, se pare că tot autoritățile le creează această „necesitate strigentă” de a ieși din casă, în contextul în care se creează cozi la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020. Cel puțin o fotografie reprezentantivă a fost plasată pe un canal de Telegram.

De la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obțin beneficiarii de pensii stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin zece ani. Conform legislației în vigoare, noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la casa teritorială de asigurări sociale.

„Ne adresăm către potențialii beneficiari de această prestație socială că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. De menționat, că până la sfârșitul lunii curente mai sunt unsprezece zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie. Cei care din diferite motive nu vor reuși să depună solicitarea respectivă, își pot realiza dreptul la reexaminarea pensiei și în lunile următoare”, anunță CNAS.

Amintim că perioada stării de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 iulie 2020. Până în prezent, au fost confirmate 3255 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 60-69 de ani.

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile