Coaliția de guvernare a convenit despre 250 mil. de lei ajutor pentru agricultori

Deputații PDM și PSRM s-au întrunit ieri, 27 iulie, în ședință de lucru, la care au participat și premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Aceștia au discutat despre situația din țară, ultimele schimbări pe scena politică, dar și despre ultimele evoluții privind situația pandemică, se anunță într-un comunicat emis presei spre seară.

Deputații PDM și PSRM s-au întrunit ieri, 27 iulie, în ședință de lucru, la care au participat și premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon. Aceștia au discutat despre situația din țară, ultimele schimbări pe scena politică, dar și despre ultimele evoluții privind situația pandemică, se anunță într-un comunicat emis presei spre seară.

Membrii fracțiunilor parlamentare PDM și PSRM au semnalat situația cu care se confruntă agricultorii, inclusiv în urma secetei din acest an, dar și protestele organizate recent de aceștia.

În urma discuțiilor, premierul a comunicat că Guvernul este gata să ajute fermierii, iar în următoarele zile Executivul va avea întâlniri și discuții cu reprezentanții sectorului agricol. A anunțat că deja au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură, bani care ar urma să ajungă la agricultori.

Totodată, Ion Chicu a menționat că misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind un nou program pentru 3 ani. Astfel, Republica Moldova va obține acces la o asistență financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari. Noul program are drept scop inclusiv susținerea relansării economiei naționale în contextul COVID-19.

Deputații PD și PSRM s-au interesat de ultimele evoluții în ceea ce privește gestionarea crizei pandemice, întrucât situația pare să se înrăutățească în ultimele săptămâni.

La rândul său, Ion Chicu a menționat că sistemul medical face cu greu față situației, medicii luptă cu dedicație pentru sănătatea fiecărui pacient. 

Este de menționat că, în comunicatul PDM, nu scrie nimic despre ce a spus șeful statului, Igor Dodon, la această întrevedere a coaliției de guvernare.

 

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile