Bani.md

Combinele conduse de Filat, RETRASE de la „Caravita & Co” și pregătite pentru vânzare. FOTO EXCLUSIVE

Combinele conduse de Filat, RETRASE de la „Caravita & Co” și pregătite pentru vânzare. FOTO EXCLUSIVE
Foto: Bani.md

Combinele de milioane de lei ale companiei Caravita au fost retrase de 2KR, de unde erau cumpărate în rate. Motivul retragerii a fost incapacitatea de plată a firmei. În prezent combinele sunt pregătite pentru revânzare. 

Tehnică este evaluată de către specialiști în vederea determinării prețului ei de piață. Cu toate acestea, Vasile Bumacov, directorul tehnic al 2KR, susține că cel care va cumpăra tehnica, va avea de câștigat, așa cum prețul ei de vânzare va scădea pentru că este comercializată la mâna a doua și în pofida acestui fapt, combinele practic nu au fost utilizate. Ele sunt ca și noi, adică într-o stare tehnică foarte bună. 

Bani.md amintește că Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost filmat în compania naşului său de cununie, Ion Rusu, administrator al companiei Caravita, dar şi a premierului Valeriu Streleţ inspectând mai multe terenuri agricole conducând una dintre aceste combine. 

 

De menționat că programul 2KR oferă leasing preferențial pentru procurări de echipamente și tehnică agricolă și de irigare în rate și fără dobândă. Beneficiari ai acestui program sunt întreprinderile agricole înregistrate. 

Un alt ajutor al programului 2KR acordat agricultorilor este posibilitatea de a beneficia de o perioadă de grație de 12 luni. Finanțarea trebuie întoarsă în termen maxim de doi ani.

Citește și: 

(VIDEO) Bumacov despre „Ecoplantera”, firma care „nu a primit subvenții de la stat”, dar e vizată în dosarele PG

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000