Comisia Europeană acuză 7 bănci de manipularea cursului de schimb valutar

Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS și o mică banca din Japonia urmează să fie amendate de Comisia Europeană în săptămânile următoare.

Comisia Europeană acuză 7 bănci de manipularea cursului de schimb valutar. Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS și o mică banca din Japonia urmează să fie amendate de Comisia Europeană în săptămânile următoare. 

În schimb, banca elvețiană Credit Suisse, care anterior anunțase că nu a găsit dovezi că ar fi încălcat reglementările, va contesta în instanța acuzațiile. Nu este clar încă dacă anchetă Comisiei Europene va fi finalizată la timp pentru a fi impusă o amendă și împotriva băncii elvețiene, susțin sursele.

Reprezentanții Executivului comunitar și ai băncilor nu au comentat informația.

Anchetă Comisiei Europene este o nouă lovitură pentru băncile globale, care au plătit deja amenzi în valoare de miliarde de euro pentru practicile lor incorecte după criză financiară mondială. Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.

Anchetă privind practicile incorecte ale celor șapte bănci a durat șase ani, declara sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. Acestea adaugă că este posibil că deciziile să fie anunțate mai degrabă pe parcursul următoarelor săptămâni decât într-o singură zi.

Și în SUA Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland și UBS au fost amendate cu peste 2,8 miliarde de dolari. Autoritățile SUA au dezvăluit că manipularea cursului de schimb valutar se realiza prin camere de chat cu nume că: "The Cartel," "The Mafia" și "The Bandits' Club".

Conform unei recente analize realizate de analiștii Bloomberg Intelligence, băncile europene au cheltuit în ultimul deceniu cel puțin 81 de miliarde de dolari pentru rezolvarea acuzațiilor vizând manipularea pieței și încălcarea sancțiunilor și vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare.

Alte stiri

Sute de agricultori de producători agricoli din Moldova n-au putut primi compensații din cauza birocrației

Guvernul a decis să acorde compensații producătorilor agricoli care din diverse motive obiective, dar și scăpări ale reprezentanților din cadrul APL, nu au putut beneficia de ajutor financiar.

Afacerea „Sanatoriul Moldova” din Truscaveț: Spălătorie de bani, Interese și Beneficiari

Sanatoriile Moldovei din Ucraina reprezintă un mare interes din partea politicului, dar și pentru anumite persoane care au câștigat și și-au propus să câștige și mai mult pe seama bunurilor Republicii Moldova.

DOC Mold-street: Cine va prelua Portul Giugiulești

E vorba de un litigiu iscat după ce la finele anului 2011, Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG), a ajuns sub controlul lui Thomas Moser, în urma acestui Master SPA, un contract semnat în condiții neclare.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile