Bani.md

Comisie Parlamentară, creată special pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor

Comisie Parlamentară, creată special pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor Foto simbol: Ziarul Național

Parlamentul va crea o comisie de anchetă pentru elucidarea înstrăinării patrimoniului sindicatelor. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a decis, în şedinţa de astăzi, să propună plenului Parlamentului aprobarea unui proiect de hotărâre. Ulterior, proiectul urmează a fi dezbătut în Parlament.

Comisia de anchetă va fi constituită din 7 membri. În activitatea sa, aceasta va antrena toate instituţiile responsabile, va audia toate părţile implicate şi va prezenta Parlamentului un raport în termen de 60 de zile.

”După destrămarea URSS, Republica Moldova a moştenit o avere impresionantă, estimată la peste 200 de milioane de dolari. Acest patrimoniu imens moştenit de la organizaţia sindicală unională includea imobile, staţiuni turistice, sanatorii, baze sportive, campinguri şi tabere de odihnă. Investigaţiile jurnalistice în care sunt prezentate cazurile de gestionare frauduloasă a patrimoniului sindicatelor din Republica Moldova, prin intermediul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, demonstrează faptul că liderii acestora nu au fost preocupaţi de apărarea şi protejarea drepturilor angajaţilor, inclusiv ale celor patrimoniale”, menţionează autorii iniţiativei legislative în nota informativă a proiectului.

Iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi de la Fracţiunile PAS şi Platforma DA Blocul ACUM

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000