Bani.md

Compania care a preluat „Aeroport Catering” SA, amendată pentru nenotificarea operațiunii

Compania care a preluat „Aeroport Catering” SA, amendată pentru nenotificarea operațiunii
Foto: aircatering.md

Compania „Ground Avia Partener SRL” a fost amendată de către Consiliul Concurenței pentru că a preluat întreprinderea „Aeroport Catering” SA fără să notifice acest lucru. Pachetul de acțiuni în valoare de 100% a fost achiziționat în cadrul primei runde de privatizare din 2016. 

Conform deciziei CC, „Ground Avia Partener” SRL este un vehicul (întreprindere înființată în scopul achiziționării întreprinderii țintă), care are genul principal de activitate repararea și întreținerea aeronavelor și a navelor spațiale la sol.

După achiziționare, „Aeroport Catering” SA a fost reorganizată în „Aeroport Catering”SRL. Conform informațiilor prezentate de către „Ground Avia Partener”SRL prin scrisoarea nr. 2/7 din 31.07.2017, genul principal de activitate al întreprinderii este activități de alimentare (catering) pentru evenimente, banchete, cine oficiale și pentru alimentarea la bordul avioanelor și navelor spațiale

Totuși, „Ground Avia Partener”SRL, avea obligația de a notifica operațiunea de concentrare economică, Consiliului Concurenței, până la punerea în aplicare a acesteia, în vederea stabilirii compatibilității cu mediul concurențial.

Acest lucru însă nu s-a întâmplat, Consiliul concurenței a dispus inițierea unei investigații, în urma căreia a dispus aplicarea unei amenzi de circa 6.500 de lei. Amenda urmează a fi achitată de „Ground Avia Partener”SRL în bugetul de stat.

Cu toate acestea, operațiunea de concentrare economică realizată dintre „Ground Avia Partener”SRL și „Aeroport Catering”SA,  a fost declarată compatibilă cu mediul concurențial.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000