Bani.md

Compania Siemens va reabilita 14 stații de transformare din R. Moldova

Compania Siemens va reabilita 14 stații de transformare din R. Moldova foto: jurnalulromanesc.at

Siemens SRL va reabilita 14 staţii de transformare în Republica Moldova, de pe întreg teritoriul țării. Finanţarea proiectului este asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Acest contract este cel mai amplu proiect de reabilitare de staţii de transformare medie tensiune realizat de Siemens SRL şi urmează  să fie finalizat în 2 ani de la debutul lucrărilor. Lucrările de reabilitare ar urma să ia startul în al doilea trimestru al anului 2018.

”Î.S. ”Moldelectrica” prin implementarea acestui contract va mări fiabilitatea alimentării consumatorilor stațiilor reconstruite, de aceea avem certitudinea că Siemens, companie cu o istorie îndelungată în energetică, va face față provocărilor acestui proiect și va implementa tehnologii performante în Republica Moldova”, a declarat Dl. Ghennadi Dimov, Director General Î.S. ”Moldelectrica”.

 “Parteneriatul cu Î.S. “Moldelectrica” şi faptul că putem contribui la reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova ne onorează. Suntem încrezători că acest proiect este doar un prim pas pentru industria energetică din Republica Moldova”,  a  declarat Dl. Petru Ruşeţ, Country Division Lead  Energy Management, în cadrul Siemens România şi Republica Moldova.

Întreprinderea de Stat Moldelectrica este o companie specializată în centralizarea serviciilor de transport şi dispecerizare operativă a sistemului energetic din Republica Moldova. Misiunea Î.S. „Moldelectrica” constă în contribuţia la dezvoltarea stabilă a Energeticii Republicii Moldova.  

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează în prezent 4 fabrici şi 4 centre de cercetare-dezvoltare pe plan local în România. Începând cu anul fiscal 2017, Siemens SRL a preluat şi coordonarea activităţilor de vânzare ale grupului german în Republica Moldova.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000