Bani.md

Concediul paternal în Moldova: Care sunt beneficiile și practica țărilor europene (INFOGRAFIC, VIDEO)

Concediul paternal în Moldova: Care sunt beneficiile și practica țărilor europene (INFOGRAFIC, VIDEO)
Foto: gobreastfeed.com

Nașterea unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei familii. Atât fericirea cât și responsabilitățile de îngrijire a copilului trebuie să fie împărțite în mod egal între părinți, în deosebi în primele zile de viață a nou-născutului. Cu toate acestea, legislația Republicii Moldova prevede concediu postnatal de 56 de zile doar pentru femei, tații fiind lipsiți de acest drept, notează realitatea.md

Potrivit statisticilor însă, bărbații deveniți recent tătici își iau concediu din cont propriu sau concediu medical pentru a fi alături de familie în prima perioadă de viață a bebelușului.

Aspectul introducerii concediului paternal în Codul Muncii al Republicii Moldova este prevăzut într-un proiect de lege de modificare și completare a unor acte legislative în vederea armonizării legislației naționale la prevederile Legii nr.5 din 9 februarie 2006 cu privire la asigurarea egalității de șanse între bărbați și femei. Acesta prevede acordarea unui concediu paternal pentru o perioadă de 14 zile.

34% dintre bărbații din Moldova optează pentru introducerea concediul paternal

Majoritatea părinților din Republica Moldova își doresc introducerea concediului paternal. Astfel potrivit datelor unui studiu realizat de CBS-AXA la comanda Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, 34% dintre bărbații chestionați și 33% dintre femei sunt total decord pentru introducerea concediului paternal.

Galina Precup, membră a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, este de părerea că femeile sunt mai reticente în această privință deoarece le este frică să nu le fie astfel redus concediul de maternitate.

Practica țărilor europene

Majoritatea țărilor europene au introdus deja concediul paternal, durata medie a acestuia în diverse țări este de 12,5 zile. Potrivit studiului prezentat de către Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, în majoritatea țărilor remunerarea taților care beneficiază de concediu paternal se face din Fondul de Asigurări Sociale. Însă în unele țări precum Danemarca, Marea Britanie, Estonia ș.a. concediul este achitat de către angajator. Există și țări care au introdus concediul parental însă acesta nu este plătit – Austria, Germania, România ș.a.

Beneficiile sociale ale concediului paternal

Cel mai evident beneficiu al concediului paternal este oferirea posibilității taților de a se implica în procesul de îngrijire a copilului. Potrivit cercetărilor realizate de către membrii Platformei Egalitate de Gen, implicarea taților la îngrijirea și educarea copiilor contribuie la sporirea viitoarelor performanțe academice ale acestora, la un grad mai mare de fericire în rândul taților, pe de o parte, și facilitarea integrării femeilor în viața socială și dezvoltarea profesională a acestora, pe de altă parte. În opinia membrilor Platformei Egalitate de Gen, aceste aspecte pozitive pot influența pe termen lung diminuarea ratei divorțurilor și chiar creșterea demografică a populației.

Din experiența părinților - 14 zile de concediu paternal este foarte puțin

Peter–Vlad Ienușevici este proaspăt tătic. Acesta spune că nașterea copilului este cea mai importantă experiență din viața sa, iar 14 zile pentru concediul paternal sunt foarte puține, dar acesta poate fi un pas important pentru Republica Moldova.

„Atunci când apare un nou membru în familie de dragoste și îngrijire are nevoie nu doar copilul ci și mama. Este perioada în care mama se recuperează atât fizic cât psihologic, iar aici rolul tatălui se dublează”, a menționat Alina Andronache, membră a Platformei pentru Egalitate de Gen și mamă a doi copii.

Proiectul de Lege ce prevede instituirea concediului paternal de 14 zile în Republica Moldova, ar putea fi supus dezbaterilor  în Parlament în decurs de 2 săptămâni. Potrivit proiectului de Lege concediul paternal ar urma să fie achitat de către angajator sau din bugetul de stat. De asemenea, proiectul de lege prevede și instituirea cotei minime de reprezentare pentru ambele sexe de 40% în Parlament și Guvern și prevenirea și combaterea publicității sexiste.

 
Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000