Bani.md

Conducerea ENERGBANK, sancționată de Banca Națională în urma unui control complex. Care este suma amenzii

Conducerea ENERGBANK, sancționată de Banca Națională în urma unui control complex. Care este suma amenzii

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancțiunii de amendă față de cinci membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „ENERGBANK” S.A. Sancțiunea a fost aplicată urmare  examinării rezultatelor controlului complex pe teren efectuat de BNM la această bancă.

Suma totală a amenzilor constituie 156 459 lei.

De asemenea, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați cu avertisment asupra neadmiterii pe viitor a încălcărilor actelor normative și posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul în care neregulile constatate vor fi comise în mod repetat.

Sancțiunile au fost aplicate după ce în activitatea B.C. „ENERGBANK” S.A. au fost constatate unele încălcări ale Legii instituțiilor financiare și actelor normative ale Băncii Naționale, identificate pentru perioada controlului. Neregulile se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor, precum și la încălcarea reglementărilor în domeniul tranzacțiilor cu persoanele afiliate etc. Totodată, încălcările constatate nu au afectat limitele prudențiale stabilite de BNM și, prin urmare, nu există riscuri majore pentru stabilitatea băncii.

B.C. „ENERBANK” S.A. activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000