Consilier american despre criza gazelor: Viaţa oamenilor este în joc

14 Sept. 2021, 13:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Sept. 2021, 13:26 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Un consilier în domeniul energiei din SUA a avertizat că „sunt în joc vieţi ale oamenilor“ dacă Europa intră în iarnă cu rezerve reduse de gaze şi cu pericolul livrărilor reduse de la exportatori.

Amos Hochstein, consilier principal pentru securitatea energetică al preşedintelui Joe Biden, a declarat că Rusia „a subaprovizionat  piaţa în comparaţie cu exporturile pe care le făcea de obicei“ şi că astfel a contribuit la cele mai mari preţuri din istorie, scrie Ziarul Financiar.

„Dacă veţi avea o iarnă foarte rece în ianuarie şi februarie, aţi putea rămâne fără rezerve. Şi asta mă îngrijorează“, a declarat oficialul în timpul unei vizite la Kiev, subliniind temerile SUA faţă de dependenţa Europei de Rusia pentru fluxurile de energie. „Nu este vorba doar despre unele jocuri geopolitice. Viaţa oamenilor este în joc“.

Veteran al departamentului de stat în administraţia preşedintelui Barack Obama şi fost consilier al vicepreşedintelui de atunci Biden, Hochstein s-a concentrat  pe reducerea riscurilor pe care le prezintă gazoductul rusesc Nord Stream 2.

Criticii spun că Kremlinul va folosi conducta pentru a submina Ucraina, acum o ţară importantă de tranzit al gazelor ruseşti, lipsind-o de taxele de tranzit , şi pentru a-şi consolida statutul-pârghie de principal furnizor de energie al UE.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală