Bani.md

Copii de-un milion: Cât se câștigă pe seama urmașilor regali

Copii de-un milion: Cât se câștigă pe seama urmașilor regali

Apariția pe lume a urmașilor regali devine o sursă importantă de venit pentru comercianții de suvenire, haine pentru copii, bookmakeri, deținătorii de hoteluri, cafenele și a altor genuri de activități economice. 

Efectul imediat al nașterii prințului George și al prințeșei Charlotte, primii doi copii ai prințului William și a ducesei de Cambridge Kate, potrivit centrului de vânzare cu amănuntul din Nottingham, a fost de aproximativ 323 milioane de lire sterline, echivalentul a 489 milioane de dolari. Această sumă  a fost cheltuită pentru achiziționarea de suveniruri asociate nașterii moștenitorilor.

Nașterea bebelușului Louis în anul trecut, conform Brand Finance, a adus economiei britanice 50 de milioane de lire sterline, echivalentul a 64,9 milioane de dolari. Acest venit a fost adus în prima săptămână din viața lui Louis. În acest caz, au fost obținute 25 de milioane de dolari pe suveniruri.

Potrivit profesorului Joshua Bamfield, șeful Centrului pentru Cercetare în Retail, copilul lui Harry și Megan poate aduce economiei britanice peste 1 miliard de lire sterline în primii doi ani de viață, stimulând creșterea vânzărilor de bunuri pentru copii. Acest lucru se datorează atât atenției față de cuplul regal, cât și influenței lui Megan Markl asupra industriei modei. "Megan are un mare sentiment de stil, iar ea va alege articole speciale pentru copii, haine și jucării", a spus Bamfield.

Turism

Vorbind despre impactul nașterii moștenitorilor regali asupra turismului, fostul șef al companiei oficiale de relații publice din Londra și partenerii Gordon Innes, a declarat pentru The Telegraph: "Este imposibil să cuantificăm impactul nașterii unui copil regal asupra numărului de turiști care vizitează Londra, dar este clar că ceea ce se întâmplă în familia regală devine factorul cheie care atrage oamenii în capitala britanică". În 2013, nașterea lui Prince George a atras 29,1 milioane de oameni în capitala britanică. Doi ani mai târziu, 32 de milioane de turiști au sărbătorit ziua de naștere a Prințesei Charlotte în Londra.

În 2015, multe hoteluri britanice au programat promoții și oferte speciale către data nașterii prințesei Charlotte. Deci, Hotelul Baglioni din Londra (un hotel de 5 *, care oferă camere de la 575 £ la 920 £ pe noapte) a oferit o camera cu vedere la Palatul Kensington (reședința lui William și Kate), precum și posibilitatea de a face un tur în interiorul palatului și de a vă plimba prin parcul regal. Hotelul Mandarin Oriental (5 *, de la £ 750 la £ 4200) - a oferit un program special de fitness pentru mamele tinere și copiii lor.

Casele de pariuri

Pe numele viitorului moștenitor, casele de pariuri câștigă în mod tradițional. De data aceasta, cele mai populare nume au fost Elizabeth (6/1), Diana (8/1), Victoria (8/1), Albert (12/1), Philip (12/1), Alice (12/1), Arthur (16/1), Mary (16/1) și James (16/1). În 2015, cei care au ghicit numele Charlotte Elizabeth Diana au primit aproximativ 1 milion de lire sterline de la casele de pariuri, potrivit The Independent. 

De îndată ce numele moștenitorului a devenit cunoscut, numeroase magazine au profitat comercializând tricouri, cărți poștale și alte suveniruri cu inscripțiile "George", "Charlotte" și "Louis". După nașterea prințesei, a apărut Coca-Cola personalizată, pizzeriile PizzaHut le-au hrănit gratuit 100 de persoane cu același nume, iar Yorkshire Tea a lansat ceaiul Charlotte.

Copii de-un milion: Cât se câștigă pe seama urmașilor regali

La o săptămână după nașterea prințesei, vânzările de pături de lână de la Hurt & Son (în care a fost scoasă din spital) au crescut cu 149%. Același lucru sa întâmplat și când sa născut prințul Louis - compania a primit sute de comenzi pentru o pătură din întreaga lume în primele zile după nașterea copilului. Și păturile lui Aden + Anais, în care Printul George a fost condus de Spitalul Sf. Maria din Londra, au fost comandate în număr de mai mult de 7000 în doar nouă zile.

În ciuda faptului că nașterea primului urmaș regal a fost primită cu mare entuziasm - au fost vândurte de trei ori mai multe suveniruri - economiștii au anticipat că pe termen lung prințesa ar aduce mult mai mulți bani economiei britanice decât prințul - la 150 milioane lire anual. Brand Finance estimează că, în patru ani, Printul George a adus economiei britanice aproximativ 3,6 miliarde de dolari, iar printesa Charlotte a adus 5 miliarde de dolari în primii doi ani ai vieții sale.

După cum a spus Tonya Williams Bradford, expert în marketing la Universitatea Indiana, acest lucru se datorează în primul rând faptului că, spre deosebire de nașterea unui prinț, nașterea unei prințese influențează "în primul rând industria modei".

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000