Bani.md

Corecția gambelor – ce reprezintă această operație estetică și când este nevoie de ea

Corecția gambelor – ce reprezintă această operație estetică și când este nevoie de ea

Deseori armonia dintre partea superioară a corpului și picioare se datorează anume gambelor. Un picior sculptat, ce îți susține frumos silueta, îți menține poziția dreaptă și chiar îți dictează atitudinea semeață – ce poate fi mai seducător? Dar ce faci atunci când ai gambele prea mici sau prea mari, iar sportul și hainele nu rezolvă nimic? Vei încerca mereu să ascunzi acest neajuns? Atunci când te confrunți cu o parte inestetică a corpului, emoțiile negative și încrederea de sine rănită se răsfrâng asupra sănătății psihice și emoționale. Dar stai că nu e totul pierdut...

Wow! Corecția gambelor în Moldova?

Da, corecția gambelor este o procedură mai puțin cunoscută în Moldova. Unele persoane află despre aceasta navigând pe internet sau atunci când își programează o consultație la un chirurg plastician. Dar, uite, că chirurgia estetică este în continuă dezvoltare și nu ar trebui să te mai mire nicio procedură inovativă.

Această intervenție este predestinată atât femeilor, cât și bărbaților. Cel mai des la chirurgul plastician apelează persoanele care au gambele asimetrice din naștere sau căpătate în urma unor boli/traumatisme, precum și persoanele care doresc să-și îmbunătățească aspectul estetic al picioarele.

Ce presupune această operație estetică?

Corecția gambelor poate fi efectuată prin mai multe metode:

- injectarea acidului hialuronic;
- implant din silicon;
- injectarea grăsimii proprii;
- liposucție în zona gambelor.

Procedurile de injectare cu acid hialuronic și grăsime proprie se efectuează dacă îți dorești modelarea unei anumite zone a gambei. Efectul este limitat în timp, se face sub anestezie locală sau generală, și durează mai puțin de o oră.

În cazul implanturilor, acestea se aleg la dorința pacientului, în cadrul consultației preoperatorii. De obicei, se folosește câte un implant pentru fiecare gambă. Totuși, în cazul în care pacientul dorește ca gambele să capete dimensiuni mai mari decât cele naturale, pentru a scoate în evidență masa musculară, pot fi aplicate câte 2 implanturi pentru o gambă. În mod practic, implanturile se plasează în zona internă a gambelor prin intermediul unei incizii în pliurile din spatele genunchiului. În unele situații se pot introduce implanturi în zona de exterior a gambei.

Grăsimea excesivă din gambe poate fi înlăturată prin intermediul procedurii de liposucție a gambelor. Liposucția gambelor se face în cazul când pacientul este nemulțumit de gambele prea proeminente. Procedura are loc prin aspirarea grăsimii adunate. În final, gambele au o formă mai mică: delicată și armonioasă.

De ce apelează oamenii la corecția gambelor?

Fiind o operație estetică, corecția gambelor atrage, desigur, oamenii care nu sunt indiferenți față de aspectul lor fizic. Foarte des, problemele legate de aspectul picioarelor nu pot fi corectate prin alte metode: sport, masaj sau orice alte proceduri cosmetice de remodelare.

Să nu uită și că aspectul fizic și sănătatea corpului sunt strâns legate între ele. Atitudinea pozitivă față de propriul corp stă, de fapt, la baza unei sănătăți trainice. În zilele noastre există o multitudine de proceduri care ne sar în ajutor atunci când nu suntem mulțumiți de felul în care arătăm. Important este să nu abuzăm de aceste posibilități și să le folosim în cel mai eficient mod posibil, alegând ceea ce ne va face mai fericiți și, respectiv, mai sănătoși.

P.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000