„Croazieră”! O nouă colecție de la Dior. Când și unde va avea loc

23 Apr. 2021, 23:09
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Apr. 2021, 23:09 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

După show-ul de modă organizat în vara anului trecut în piaţa centrală din Lecce, un oraş din sudul Italiei, casa Dior va organiza o paradă la Atena pe 17 iunie pentru a-şi prezenta noua sa colecţie “croazieră”.

“Casa Dior a ales Atena, o destinaţie de excepţie, leagăn al civilizaţiei occidentale şi al artelor europene, pentru colecţia croazieră 2022”, realizată de creatoarea italiană Maria Grazia Chiuri, potrivit unui comunicat.

După mai multe ediţii virtuale ale evenimentelor din seria “Fashion Week”, viitoarea prezentare a casei Dior “va prelungi magia show-ului din Lecce din 2020 (…) în inima capitalei greceşti şi cu respectarea completă a măsurilor sanitare în vigoare”, au subliniat reprezentanţii casei franceze, care nu au precizat dacă acea paradă de modă va avea loc cu invitaţi sau fără public – aşa cum s-a întâmplat anul trecut în piaţa centrală din Lecce.

Colecţia “Croisiere 2022” a casei Dior va aduce un omagiu unei legendare sesiuni fotografice, organizată pe Acropole în urmă cu 70 de ani, pentru a prezenta rochiile haute couture create de designerul Christian Dior.

Marile case franceze, precum Dior şi Chanel, prezintă în lunile de primăvară şi adeseori în străinătate colecţiile lor “croazieră”, în afara celor patru evenimente anuale din seria “Fashion Week”.

De asemenea,  pe 4 mai într-un film turnat la Carrieres de Lumieres, centrul de arte digitale din Beaux-de-Provence, în sudul Franţei va fi prezentată și colecția „croazieră” a casei Channel.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală