CSJ a decis. Demolarea cinematografului Gaudeamus este legală

Demolarea cinematografului Gaudeamus din Chișinău este legală. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul primarului general al municipiului Chișinău în procesul cu firma Cristivlad SA privind legalitatea demolării cinematografului. Decizia este irevocabilă, transmite IPN.

Demolarea cinematografului Gaudeamus din Chișinău este legală. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul primarului general al municipiului Chișinău în procesul cu firma Cristivlad SA privind legalitatea demolării cinematografului. Decizia este irevocabilă, transmite IPN.

Lucrările de desființare a construcției au fost autorizate în 2016 și 2018. Prima a devenit obiectul unui contencios administrativ, acțiune care a fost respinsă de Judecătoria Chișinău. După ce au început lucrările de demolare, viceprimarul de atunci, Nistor Grozavu, a emis o autorizație de desființare a lucrărilor de demolare. Au urmat mai multe dispoziții de revocare a lucrărilor de demolare, ca urmare a mai multor proteste ale societății civile.

Colegiul civil comercial și contencios administrativ lărgit al CSJ a conchis că nu au fost administrate mijloace de probă ce ar demonstra depistarea unor nereguli din partea SA Cristivlad la demolarea fostului cinematograf. Respectiv, emiterea dispoziției nr. 472-d din 11 iunie 2018 îmbracă forma unui act administrativ arbitrar, fără a fi întemeiat pe norme legale, iar drept consecință este ilegal.

SA Cristivlad deține cu drept de proprietate clădirea fostului cinematograf „Gaudeamus” din anul 2004. Din anul 2011, a devenit proprietar și al terenului aferent acestei construcții. În legătură cu faptul că cinematograful a devenit nerentabil, proprietarul a decis demolarea acestuia cu scopul construirii unui nou imobil.

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile