Cum a reușit Elon Musk să țină secret unul dintre cele mai mari proiecte. Ce prevedea clauza de un milion de dolari

20 Iul. 2021, 09:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 09:34 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

The Boring Company, firma deținută de Elon Musk, i-a cerut unui consilier local să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari, pentru a face un tur  tunelulului care se află sub orașul Las Vegas, transmite Business Insider.

Autoritățile locale din Fort Lauderdale i-au cerut lui Elon Musk ca un consilier să viziteze tunelul construit sub orașul Las Vegas. Șeful Tesla a fost deacord, dar cu o condiție – ca oficialul să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari.

După semnarea acestui acord, consilierul Michael Jatczak nu are voie să discute cu nimeni despre ceea ce a văzut sau auzit în tunel. De asemenea, i s-a interzis să menționeze vreodată The Boring Company, scrie Aleph News.

Contractul de confidențialitate obținut de Business Insider arată măsurile legale pe care compania lui Musk le-a adoptat pentru a proteja detaliile privind rețeaua de tuneluri. Termenii secreți ai documentului demonstrează o vizibilitate redusă asupra modului în care firmele folosesc astfel de acorduri.

După ce rețeaua de tuneluri va fi gata, acestea vor fi conectate la centrul orașului de zona celebră pentru faimoasele hoteluri casino și aeroportul McCarran. Ulterior rețeaua va fi extinsă și către proprietățile Caesars Entertainment. Se estimează că proiectul va costa cel puțin 30 de milioane de dolari.

„Pe măsură ce proiectul se extinde, companiile au tendința de a restrânge fluxul de informații. Prin urmare impun semnarea unui astfel de contract”, spune un avocat.

Tunelurile companiei deținute de Elon Musk ar putea acomoda 4000 de pasageri pe ora, folosind doar mașini Tesla Model 3s, Model Xs, și un fel de tren construit pe platforma Model 3, care să poată transporta între 12 și 16 persoane. Se dorește ca în final toate mașinile să se deplaseze în mod autonom, fără șoferi umani.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală