Cum a reușit Elon Musk să țină secret unul dintre cele mai mari proiecte. Ce prevedea clauza de un milion de dolari

20 Iul. 2021, 09:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 09:34 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

The Boring Company, firma deținută de Elon Musk, i-a cerut unui consilier local să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari, pentru a face un tur  tunelulului care se află sub orașul Las Vegas, transmite Business Insider.

Autoritățile locale din Fort Lauderdale i-au cerut lui Elon Musk ca un consilier să viziteze tunelul construit sub orașul Las Vegas. Șeful Tesla a fost deacord, dar cu o condiție – ca oficialul să semneze un contract de confidențialitate de un milion de dolari.

După semnarea acestui acord, consilierul Michael Jatczak nu are voie să discute cu nimeni despre ceea ce a văzut sau auzit în tunel. De asemenea, i s-a interzis să menționeze vreodată The Boring Company, scrie Aleph News.

Contractul de confidențialitate obținut de Business Insider arată măsurile legale pe care compania lui Musk le-a adoptat pentru a proteja detaliile privind rețeaua de tuneluri. Termenii secreți ai documentului demonstrează o vizibilitate redusă asupra modului în care firmele folosesc astfel de acorduri.

După ce rețeaua de tuneluri va fi gata, acestea vor fi conectate la centrul orașului de zona celebră pentru faimoasele hoteluri casino și aeroportul McCarran. Ulterior rețeaua va fi extinsă și către proprietățile Caesars Entertainment. Se estimează că proiectul va costa cel puțin 30 de milioane de dolari.

„Pe măsură ce proiectul se extinde, companiile au tendința de a restrânge fluxul de informații. Prin urmare impun semnarea unui astfel de contract”, spune un avocat.

Tunelurile companiei deținute de Elon Musk ar putea acomoda 4000 de pasageri pe ora, folosind doar mașini Tesla Model 3s, Model Xs, și un fel de tren construit pe platforma Model 3, care să poată transporta între 12 și 16 persoane. Se dorește ca în final toate mașinile să se deplaseze în mod autonom, fără șoferi umani.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău