Cum crede Bill Gates ca va fi anul 2021. Omul de afaceri face trei previziuni. S-ar putea să se adeverească și de acum

Omul de afaceri, inovatorul din industria IT și filantropul Bill Gates a fost unul dintre cei care a prezis criza de sanatate cu care ne confruntăm acum.

Mai tarziu, el a a fost cel care a ghicit și care va fi primul producător farmaceutic care va lansa prima doză. În același timp, a spus când crede că pandemia se va încheia și care vor fi schimbările care vor rămâne după aceasta, observă jurnaliștii de la Entrepreneur.com. 

Recent, el a vorbit despre cum va fi 2021 și nu tot ceea ce a spus este încurăjător. 

Cofondatorul Microsoft a scris într-o postare pe blog un articol intitulat „Aceste avantaje vor face 2021 mai bun decât 2020” și a reflectat asupra lecțiilor învățate anul anterior, precum și la asteptările pe care le putem avea pentru 2021. 

  1. Primele luni ale anului 2021 vor fi dificile

Potrivit unor anumite modele generate de computere, următoarele cateva luni ar putea fi cele mai mortale ca urmare a infectărilor cu coronavirus, în special din cauza faptului că există multe necunoscute referitoare la noua tulpină de coronavirus, care pare să se răspândească mai rapid, dar care nu este mai mortală. 

A avertizat ca problema COVID-19 va fi în continuare pe agenda politică în lume și va fi un subiect despre care vom auzi în continuare foarte des. De fapt, el crede că în majoritatea timpului și anul acesta liderii lumii vor vorbi despre coronavirus și despre schimbările climatice.

  1. Distribuția vaccinurilor va reprezenta o mare provocare pentru țări

Chiar daca sosirea primelor vaccinuri a reprezentat un pas uriaș și a creat speranță pentru întreaga lume, Gates avertizează că producția în masa și distribuția va reprezenta o mare provocare pentru țări. 

„Din păcate, există în continuare foarte puține fabrici care pot construi produse mRNA. Câteva dintre aceste vaccinuri trebuie stocate la temperaturi extrem de scazute, de -70 de grade Celsius, deși aceasta este mai degrabă o provocare inginerească, decât o barieră științifică”, puncteaza antreprenorul în articolul său. 

Vestea bună este, potrivit lui Gates, că vor exista schimbări semnificative în felul în care țările care derulează teste , care vor deveni astfel mai ieftine și mai rapide, făcând aceste testări esențiale. 

  1. Nu va fi chiar totul atât de negru

Omul de afaceri are și mesaje încurajatoare: „Oamenii nu au înregistrat un avans atât de rapid în privința oricărei alte boli într-un an cum s-a întâmplat în cazul COVID-19", iar din acest punct de vedere, filantropul consideră că anul 2021 va fi un an plin de speranță, citează Entrepreneur.

„Totuși, există două motive principale pentru care trebuie să avem speranța. Primul este că măștile, distanțarea socială și alte intervenții pot încetini răspândirea coronavirusuli și salva vieți cât timp vaccinurile sunt implementate”, mai spune el în articolul său. 

Al doilea motiv de optimism ar fi că „în primăvara anului 2021, vaccinurile și tratamentele despre care ați citit la știri vor începe să ajungă la o scală prin care să aibă un impact global. Totuși, chiar dacă anumite restricții vor fi în continuare necesare – numărul cazurilor va scădea semnificativ –„cel puțin în țările bogate” – și viață se va apropia mult mai mult de normal. 

Expertul a adăugat că „Într-un an de acum încolo, vom putea să ne uităm în urmă și să spunem că 2021 a adus îmbunătățiri prin comparație cu 2020. Schimbarea nu va fi imensă, dar va fi un pas în față, remarcabil și măsurabil pentru oamenii din toată lumea”.  

Alte stiri

Tranzacție de 55 milioane de lire sterline. Boohoo va cumpăra marca Debenhams. În preț nu se includ magazinele

Boohoo a confirmat luni că va cumpăra activele de proprietate intelectuală ale lanțului de magazine Debenhams pentru 55 de milioane de lire sterline, într-o afacere prin care își va extinde aria de acoperire și îl va aduce în noi domenii de activitate,cum ar fi frumusețea și articolele de uz casnic.

JTI - singura companie din Moldova, certificată de Top Employers Institute – Cel mai Bun Angajator (Top Employer) 8 ani la rând

Compania JTI este singura din țară, certificată 8 ani la rând, Cel mai Bun Angajator (Top Employer) în Moldova și la nivel european, de către Top Employers Institute.

Virusul Inegalității: Un muncitor necalificat are nevoie de 10.000 de ani pentru a câștiga atât cât președintele Indiei a câștigat în o oră în pandemie

Pandemia de coronavirus a înrăutățit inegalitățile de venit existente între super-bogații din India și clasa de muncitori necalificați - mulți dintre care sunt șomeri pentru perioade lungi de timp și se luptă pentru a a avea acces la asistența medicală de bază și salubritate. Concluziile au fost făcute publice luni, de grupul non-profit Oxfam, într-un raport prezentat la Forumul Economic Mondial de la Davos din Elveția.

Biden va reimpune interdicția de călătorie COVID-19 pe care Trump a anulat-o în ultimele zile

Președintele Joe Biden a spus că va reimpune interdicția de călătorie COVID-19 pe care fostul președinte Trump o ridicase cîn ultimele 48 de ore rămase din președinție, au confirmat doi oficiali ai Casei Albe. Se așteaptă ca Biden să restabilească interdicția astăzi, luni, 25 ianuarie.

Ultimele ȘTIRI

Tranzacție de 55 milioane de lire sterline. Boohoo va cumpăra marca Debenhams. În preț nu se includ magazinele

Boohoo a confirmat luni că va cumpăra activele de proprietate intelectuală ale lanțului de magazine Debenhams pentru 55 de milioane de lire sterlin...

JTI - singura companie din Moldova, certificată de Top Employers Institute – Cel mai Bun Angajator (Top Employer) 8 ani la rând

Compania JTI este singura din țară, certificată 8 ani la rând, Cel mai Bun Angajator (Top Employer) în Moldova și la nivel european, de către Top E...

Virusul Inegalității: Un muncitor necalificat are nevoie de 10.000 de ani pentru a câștiga atât cât președintele Indiei a câștigat în o oră în pandemie

Pandemia de coronavirus a înrăutățit inegalitățile de venit existente între super-bogații din India și clasa de muncitori necalificați - mulți dint...

Biden va reimpune interdicția de călătorie COVID-19 pe care Trump a anulat-o în ultimele zile

Președintele Joe Biden a spus că va reimpune interdicția de călătorie COVID-19 pe care fostul președinte Trump o ridicase cîn ultimele 48 de ore ră...

Rutele 22, 10, 4, 8, 12 sau 24 sunt propuse pentru pilotarea taxării electronice

Rute cu peste 20 de unități de transport sunt propuse pentru pilotarea taxării electronice în transportul public din capitală.

Vezi toate știrile