Cum metaversul va schimba lumea și piața muncii? De la venituri din jocuri la personal shopper

15 Feb. 2022, 15:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Feb. 2022, 15:13 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Scenele zgomotoase și colorate ale metaversului sunt aici pentru a rămâne. Pe măsură ce publicul larg caută o modalitate de a evita realitatea dură, lumile virtuale care se construiesc oferă și o abatere de la modurile obișnuite de lucru.

În această nouă lume virtuală, orașele și scenele pot fi construite în jurul pasiunilor. Avatarurile care ocupă aceste spații vor deveni primii care vor profita de forța de muncă virtuală în plină dezvoltare necesară pentru a opera, susține și conduce această nouă tehnologie inovatoare.

„Întregul concept al unui loc de muncă se va schimba – modul în care o persoană își găsește un loc de muncă, unde locuiește, ce face, cât timp lucrează la un proiect și cum interacționează cu semenii săi”, a spus fondatoarea Gathertown. „Oamenii își vor alege un loc de muncă în care stimulentele și valorile sunt clar aliniate”.

Iată câteva locuri de muncă din metavers care vor revoluționa lumea și vor la mare căutare:

Construirea de spații pentru comunitățile de avatare

Pe lângă cerința evidentă pentru dezvoltatorii de software, proprietățile imobiliare capturate în metavers prezintă oportunități ample pentru locuri de muncă care îi ajută pe proprietarii de terenuri să-și folosească noile spații virtuale.

Designer

În lumea virtuală este nevoie de tot felul de designeri, de la modelare 3D până la grafică și design interior. De fapt, metaversul în sine nu există fără designeri.

Diferitele metaverse vor oferi o gamă unică de instrumente de proiectare, cum ar fi Vixedit în The Sandbox, Builder în Decentraland și Minecraft în UpliftWorld, dar comunitatea dintre toate este cerința lor pentru abilitățile de proiectare.

Odată ce ați stăpânit o serie de tehnici, este mai ușor să treceți de la o lume la alta, învățând despre diferitele instrumente de proiectare.

Arhitect

Un alt loc de muncă care va fi la mare căutare este cel de arhitect. Aceste noi forme de arhitecți vor trebui să-și imagineze clădiri, orașe și peisaje ireale.

Nu vă lăsați păcăliți de titlul „arhitect” când vine vorba de metavers. Aceste lumi virtuale deconstruiesc ceea ce înseamnă să construiești clădiri și peisaje excepționale. Arhitecții virtuali nu trebuie să ia în considerare longevitatea și sensibilitatea materialului la considerentele meteorologice.

În schimb, oportunitățile de amploare și creativitate sunt deschise, dând loc unor noi libertăți în design care nu au mai existat până acum.

Locuri de muncă pentru iubitorii de matematică

Pentru matematicienii în devenire, ieșirea în afara sectorului educațional tradițional, în metavers, oferă iubitorilor de numere o nouă viață. De la construirea de scene la drumuri până la alocarea de spațiu pentru active NFT de lux, cum ar fi iahturile într-un port, locurile de muncă metaverse pentru iubitorii de numere creative sunt pregătite pentru a fi luate.

Gamer

Pământuri noi, magice, în care jucătorii sunt regi și toată lumea are șanse egale de a juca pentru a câștiga, păreau a fi o perspectivă de neimaginat cu doar câțiva ani în urmă. În schimb, cu tehnologia blockchain, jocurile au fost transformate într-un flux viabil de venituri pentru mulți.

Miles Anthony, fondatorul Decentral Games și ICE Poker Lounge, consideră că „în prezent există și vor exista mai multe stimulente pentru a participa la economia metaverse play-to-earn, care oferă muncă sub formă de joc”.

Acum este recunoscut pe scară largă în lumea blockchain-ului că jucătorii vor juca un rol crucial în viitorul industriei. Jucătorii, în special cei care au scopul de a câștiga bani vor fi solicitați pentru numărul mare de proiecte care se construiesc în prezent pentru a satisface comunitatea blockchain și a jocurilor tradiționale.

Acesta ar putea fi privit ca unul dintre cele mai jucăușe titluri de muncă din metavers, dar are o latură serioasă care îi va conduce pe jucătorii pricepuți la multe fluxuri noi de venituri.

Fondatorul Game of Throws, Aiham Shoaib consideră că jucătorii se află într-o poziție unică, deoarece tot mai multe companii adoptă modelul play-to-earn.

„Metaversul va construi o întreagă economie în jurul lui. Va revoluționa toate industriile și va crea o mulțime de noi oportunități. De exemplu, „Gamer” va fi un loc de muncă cu normă întreagă mai devreme decât credem”, a spus el.

Scriitor

Metaversul care se construiește va oferi posibilități și pentru scriitori, în special pentru povestitori care au experiență în a crea povești unice și narațiuni fantastice.

De fapt, scriitorii cu experiență în studii literare și filozofie pot oferi ideile necesare pentru a extinde ținuturile care se formează în metaversurile de astăzi, adăugând profunzime designului și arhitecturii. Ceea ce li se va cere de la scriitori sunt povești gânditoare, cu atenție la detalii în proză, personaje și scene.

„Community manager”

Rolul „community manager” a fost adus la viață în lumea cripto, deoarece tot mai multe proiecte s-au bazat pe adepții lor pentru a-și construi marca. Acest lucru este valabil și pentru metavers, iar comunitățile creative durabile vor fi o sarcină în fiecare spațiu virtual.

Expert în modă

O altă abilitate obligatorie pentru avatarurile care doresc să-și arate stilul vor fi experții în modă.

Simțul stilului avatarului tău este probabil cel mai bun mod de a exprima versiunea virtuală a personalității tale în acest moment. Aceasta înseamnă că dispozitivele portabile vor fi mari în viitorul metaversului.

Personal shopper

Odată cu creșterea numărului de articole portabile va veni și o cerere pentru guru ai modei. În realitate, personal shopper-ii sunt pentru elită, doar cei care au ajuns cu adevărat sau au câștigat la loterie vor putea să-și permită luxul de a avea un shopper personal.

În concluzie putem spune că metaversul va oferi o mulțime de locuri de muncă noi. Cel mai important este să-ți dezvolți în continuare abilitățile, în special cele digitale.

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău