Bani.md

Cum poți ajuta business-urile locale să învingă criza de coronavirus

Cum poți ajuta business-urile locale să învingă criza de coronavirus

În următoarele zile multe afaceri vor avea nevoie de noi.  Nu trebuie să ne panicăm, dar nici să nu luăm nicio măsură. Dacă putem ajuta, e bine să o facem acum, până nu e prea târziu. Ce putem face: 

 • pune afacerile mici înaintea celor mari: pe cât posibil încearcă să-ți faci cumpărăturile de la cei mici (indiferent de tipul acestora).
 • vouchere nu bani înapoi: sprijină, în special, zona culturală și cea turistică încearcă să nu ceri bani înapoi pentru spectacolele anulate, ci eventual un voucher pentru o altă dată – cereți vouchere cu date flexibile și cumpărați carduri cadou valabile peste x luni. În condițiile în care numărul clienților a dispărut în ultimele zile, toate aceste mici afaceri vor avea nevoie de cash pentru a rezista următoarele luni. 
 • încearcă să nu plătești cash: gândește-te că nordicii au cam 90% dintre plăți cu cardul, hai să ajungem și noi mai aproape de ei. E mai sigur pentru toată lumea: banii sunt murdari și periculoși.
 • comandă online: dacă stai acasă nu înseamnă că nu trebuie să te mai bucuri de mâncarea ta preferată, o poți comanda de pe canapea – în plus multe restaurante și-au lansat acum opțiunea de livrare. Nu trebuie să te lipsești nici de cafeaua de dimineață – și ea poate să-ți fie livrată la ușă.
 • comunicare: nu vă înstrăinați, chiar dacă toată lumea stă acasă zilele acestea, mai vorbiți din când în când cu oamenii de la care vă luați cafeaua dimineață sau prăjiturile înainte de week-end. Un mesaj pe Facebook poate să aducă un zâmbet. Și e gratis.

   

  Cum poți ajuta business-urile locale să învingă criza de coronavirus

   

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000