Cum să ajutați angajații să facă față vinovăției și fricii de după disponibilizări

În timp ce oricine supraviețuiește unei concedieri a unei companii poate simți o ușurare, este imediat depășit de o încurcătură neliniștitoare de alte sentimente: mâhnire și vinovăție că multor colegi li se arată ușa; incertitudine cu privire la ce altceva va merge prost. Angajatul rămas își face griji cu privire la modul în care va fi afectat volumul lui de muncă și este răpus de frica că va fi următorul la rând pentru o despărțire cu postul de muncă.

Milioane de persoane au fost concediate definitiv în lume în prima jumătate a acestui an, iar alte milioane de persoane au fost trimise în conedii pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să paralizeze afacerile, potrivit companiei Challenger, Grey & Christmas.

Se așteaptă mai multe concedieri în această toamnă, deoarece angajatorii fac bilanțul modului în care afacerile lor trebuie să se adapteze la orice va fi următorul „normal”.

„Companiile continuă să facă modificări permanente în organizația lor”, a declarat vicepreședintele senior Andrew Challenger pentru CNN.

În timp ce oricine supraviețuiește unei concedieri a unei companii poate simți o ușurare, este imediat depășit de o încurcătură neliniștitoare de alte sentimente: mâhnire și vinovăție că multor colegi li se arată ușa; incertitudine cu privire la ce altceva va merge prost. Angajatul rămas își face griji cu privire la modul în care va fi afectat volumul lui de muncă și este răpus de frica că va fi următorul la rând pentru o despărțire cu postul de muncă.

Mai mult, angajații rămași probabil că vor prelucra toate aceste emoții de unii singuri, incapabili să compătimească personal colegii, așa cum au făcut înainte ca atât de mulți să înceapă să lucreze de acasă.

„Există ceva diferit în a alerga la acei oameni în sala de pauză și a spune„ Wow, a fost brutal ”. Stai singur acasă și îți faci griji dacă vei fi redus din lista angajaților ”, a spus Challenger.

Dacă managerii și directorii nu iau măsuri proactive pentru a recunoaște și a atenua acest stres, acesta „ are un impact enorm asupra productivității și angajamentului”, a declarat Brian Kropp, șeful cercetării în domeniul resurselor umane pentru Gartner, o firmă de consultanță în afaceri.

Recunoașteți durerea și oferiți tuturor spațiu pentru a face la fel

Întrucât atât de mulți dintre noi petrecem mai mult timp cu colegii noștri de lucru în fiecare zi decât cu propriile familii, se poate simți ca o moarte când unii dintre ei sunt concediați.
„Creează o perioadă de doliu”, a spus Kropp. El recomandă acordarea oamenilor o săptămână pentru a absorbi știrile și implicațiile acestora pentru propriile locuri de muncă înainte de a se aștepta ca aceștia să înceapă să fie productivi așa cum erau.

Explicați modul în care concedierile afectează echipele și fluxul de lucru

Nu va fi clar imediat cine a plecat și cine este încă în preajmă. Și angajații rămași vor petrece mult timp grăbind să afle.
Deci, faceți ce puteți și cât mai repede posibil comunicați ce modificări se fac ca urmare a disponibilizărilor.
„Actualizați organigrama”, a spus Kropp. "Spuneți angajaților cine este încă acolo și cine pentru ce este responsabil. Comunicați cum arată noua echipă."

Fii disponibil pentru a vorbi

Oferiți îndrumări managerilor din prima linie cu privire la modul în care ar trebui să răspundă la orice întrebări au echipele lor, mai ales dacă există vreo șansă ca compania să concedieze mai mulți lucrători ulterior, a remarcat Challenger.
Ar trebui să fie disponibili pentru a asculta preocupările oricui și pentru a sublinia cât de mult îi prețuiește compania. S-ar putea să contacteze fiecare membru al echipei pentru a întreba dacă au nelămuriri sau întrebări cu privire la modificări.
Dar nu promite niciodată că nu vor mai exista concedieri și că totul va fi în regulă. Aceasta este o promisiune pe care nu o poți face, a remarcat Kropp. Angajații dvs. probabil nu vă vor crede oricum, dacă sunt atenți la știrile din exterior sau observă ce face concurența. Iar cei care aleg să creadă că își vor pierde orice încredere în companie dacă se va dovedi a fi greșit.

Faceți pentru angajați mai ușoară restabilirea legăturilor sociale cu cei care rămân

Este posibil ca angajații să fi pierdut un prieten bun sau un coechipier de încredere în concedieri. Dacă compania încă lucrează de la distanță, atunci va fi mai greu să încheiem noi relații cu cei rămași - mai ales că nu există oportunități spontane de a ne întâlni îla pauza de cafea sau de a lua masa împreună.

Pentru a ajuta echipele reconfigurate să se cunoască mai bine - chiar și de departe - managerii ar putea pune oameni noi laolaltă într-un proiect sau ar putea solicita unei persoane diferite în fiecare săptămână să conducă întâlniri regulate ale echipei, a spus Kropp.

Liderii ar putea, de asemenea, să ia în considerare crearea de noi modalități prin care angajații se pot lega informal. O companie cu care a lucrat Kropp și-a creat propriul post de radio intern pentru personal.

Intenționați să arătați apreciere

Este întotdeauna o idee bună - dar mai ales după o mare rundă de concedieri - să anunțați angajații când fac o treabă bună.
Kropp recomandă managerilor să depună periodic 15 minute pentru a scrie o notă membrilor individuali ai echipei care au făcut o treabă excelentă într-un anumit proiect sau sarcină.

Nu poți garanta niciodată că cineva nu va fi disponibilizat în viitor, oricât de talentat ar fi. Concedierile din timpul unei crize economice sunt mai puțin legate de modul în care cineva și-a făcut treaba decât de funcțiile care sunt eliminate. Deci, cel puțin angajații capabili care sunt eliberați vor avea memento-uri că munca pe care au făcut-o a depășit nota.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile