Cum să devii un lider mai bun? Devino ceea de ce are nevoie compania ta

27 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Apr. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În perioada actuală mediul afacerilor suferă diverse schimbări. Pandemia de Covid-19 este este un exemplu evident că trebuie să face față acestor schimbări și că trebuie să ne adaptăm constant, în dependență de situație. Pentru aceasta ai nevoie să devii mereu un lider mai, un lider care va fi o sursă de inspirație pentru echipă. Iată câteva sfaturi de care să ții cont dacă vrei să devii mai bun.

1. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare

Comunicare are un rol major în relația cu oamenii în general. Fiind lider, dezvoltarea abilităților de comunicare te va ajuta să menții relații cu angajații, cu clienții cât și cu partenerii. Comunicare te poate ajuta să ai vânzări mai mari, să negociezi contracte importante și să alegi oamenii potriviți.

2. Fii mai aproape de angajați

Devino parte a echipelor pe care le conduci, impică-te în munca angajaților și vei observa că productivitatea lor va crește. Poți veni cu sfaturi și lectii din propria experiență. În acest mod o să-ți poți schimba stilul de leadership. Nu uita că a fi un lider bun înseamnă a combina mai multe stiluri de conducere.

3. Invește și în talent, nu doar în echipament

Un lider bun știe cât de importanți sunt oamenii talentați pentru funcționarea unei afaceri. Învață să recunoști, să încurajezi și să investești în talent, în urma acestor acțiuni afacerea ta va avea doar rezultate pozitive.

4. Nu te implica prea mult în controlul minuțios al angajaților

Evită micromanagementul. Dacă te implici prea mult în munca echipelor și încerci să controlezi fiecare aspect, angații vor pierde din ambiție și productivitatea lor va scade. Fiecare angajat își dorește să se dezvolte și să se afirme. Un lider are rolul de a încuraja angajații, de a-i motiva și nu invers.

 

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală