Bani.md

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

În lista destinațiilor pe care ai vrea se regăsește Italia, Islanda sau New York, dar prețurile sunt atât de mari încât nu crezi că vei ajunge vreodată să le vezi?

Ei bine, experții împărtășesc o serie de sfaturi despre cum să-ți planifici călătoria, astfel încât să o faci accesibilă, chiar dacă vei vizita unele dintre cele mai scumpe destinații din lume.

ITalia

Localurile italiene sunt mai puțin costisitoare decât cele din New York, Londra și Paris, indiferent dacă este vorba despre un restarant local, un magazin alimentar stradal sau un restaurant Michelin.

Pentru a profita din plin de o vizită în capitală, se recomandă a vizita Roma în ianuarie și februarie, atunci când atracțiile precum Colosseum și Vatican sunt mai puțin aglomerate, iar hotelurile sunt mai accesibile. Multe proprietăți de cinci și patru stele au oferte incredibile în timpul sezonului rece.

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

Indiferent de luna în care intenționați să vizitați Roma, mergeți pe jos - centrul orașului are cea mai mare concentrație de capodopere printre care Castelul Sant'Angelo, Pantheonul, numeroase fântâni și biserici. Cele mai mari nume de artiști, sculptori, arhitecți și pictori se leagă de Roma: Caravaggio, Bernini, Carracci, Michelangelo, sunt doar câteva dintre ele. Orașul are și o serie de muzee cu intrare gratuită,  în timp ce biletul de 7 euro de la Muzeul Național vă oferă intrarea în patru situri antice incredibile (Palazzo Massimo, Palazzo Altemps , Crypta Balbi, Baths of Diocletian), biletul fiind valabil pe o perioadă de trei zile.

Călătorii care doresc să descopere ceva mai neobișnuit și mai puțin costisitor, ar trebui să ia în considerare un weekend în Sicilia: Alitalia, Palermo și Catania au constant oferte speciale, unde mâncarea este delicioasă și foarte diferită de bucătăria italiană tradițională.

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

ISlanda

În ciuda zborurilor low-cost disponibile, Islanda este încă un loc scump turiști. Camerele de hotel de bază costă 200 de dolari pe noapte sau mai mult, mașinile de închiriat pot costa 100 $ pe zi, iar prețurile la alimente și băuturi sunt la egalitate cu orașe precum Londra sau New York. O călătorie în afara sezonului va reduce în mod obișnuit costurile de închiriere a hotelului și a mașinilor cu aproximativ 20 până la 30%. Dacă plănuiți să consumați băuturi alcoolice, este recomandat să vizitați magazinul duty-free de la aeroport, la aterizare. Alcoolul este destul de costisitor în Islanda și veți economisi mult dacă vei cumpăra băuturile fără taxe vamale. Prețul ridicat al alcoolului este și motivul pentru care cluburile din Islanda devin aglomerate doar după miezul nopții; majoritatea localnicilor economisesc bani, servind băuturile acasă, înainte de a ieși.  Dacă nu sunteți o „bufniță de noapte”, vizitați localul Grapevine din Reykjavik, pentru a găsi o listă a tuturor ofertelor din oraș.

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

Nu aveți strictă nevoie de o mașină dacă sunteți cazați în centrul orașului Reykjavik. Orașul este destul de compact și există un autobuz care circulă spre și dinspre aeroport; iar majoritatea activităților includ și transportul. Când vine vorba de excursii de o zi, cele mai frumoase atracții naturale ale Islandei sunt gratuite. Locuri precum Gullfoss, Geysir, Thingvellir, Jokulsarlon, Reynisfjara și altele  nu percep taxe de intrare.

Pentru o experiență cu adevărat caracteristică Islandei, mergeți la piscină. Aproape fiecare oraș are o piscină publică cu apă încălzită geotermală; piscinele sunt deschise pe tot parcursul anului, iar intrarea este de doar câțiva dolari. Pentru mâncărurile ieftine, nu este nimic mai bun decât un hot dog islandez – este cald și se găsesc la aproape fiecare stație PECO, sunt făcuți din carne de miel sau carne de porc, cu ceapă prăjită, muștar dulce și ketchup - și costă mai puțin de 3 dolari.

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

New York 

Trucul pentru o vacanță la un preț accesibil este să trăiești ca un new-yorkez Caută restaurante ieftine unde mănâncă toți localnicii în mod regular,  Spre exemplu, Jane hotel este amplasat într-o clădire din cărămidă roșie, pe o stradă cu vedere la râu, hotelul a fost construit inițial pentru marinari în 1908 și are încă atmosfera inspirată de croazieră. Prețul pentru o noapte este de  69 $ dacă rezervezi o cameră single cu o baie comună. Unul dintre cele mai bune restaurante pentru a lua cina este bistroul francez Tartine, sau popularul Corner Bistro, care vinde burgeri pentru doar 8,75 dolari. Un alt cartier pe care nu trebuie să-l pierdeți: High Line, un parc urban ridicat, restaurat, care este întotdeauna gratuit.

Cum să vizitezi cele mai scumpe destinații ale lumii cu cât mai puțini bani

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000