Bani.md

Cum să-ţi organizezi cheltuielile ca să-ţi ajungă salariul toată luna. 6 sfaturi!

Cum să-ţi organizezi cheltuielile ca să-ţi ajungă salariul toată luna. 6 sfaturi!

Dacă eşti genul de persoană care trage să-i ajungă salariu de la lună la lună, trebuie să ştii cei mai mulţi salariați întâmpină probleme în organizarea cheltuielilor. În aceste situații este important să gestionezi resursele astfel încât banii să le ajungă până la sfârşitul lunii.

În continuare sunt 6 sfaturi care ar putea ajuta la crearea unui regim de cheltuire a banilor, astfel încât să ajungă pentru întreaga lună.

Fă o listă cu cheltuieli majore

Probabil ţi se pare un sfat stupid, dar cei mai mulţi consilieri financiari susţin că este este una dintre cele mai simple şi mai eficiente metode prin care poţi începe organizarea cheltuielilor lunare.

Gândeşte-te pe ce se duc cei mai mulţi bani: combustibil pentru maşină, cumpărături alimentare, cumpărături de haine şi produse cosmetice, ţigări, chirie, întreţinere, rate la bănci etc.

Cum să-ţi organizezi cheltuielile ca să-ţi ajungă salariul toată luna. 6 sfaturi!Organizează-ţi cheltuielile importante

Acum trebuie să organizezi cheltuielile în funcţie de importanţa lor. Cel mai bine este să pui bani deoparte pentru întreţinere, chirie şi rate, astfel încât aceste sume să nu se reporteze pentru luna viitoare. Banii care îţi rămân trebuie împărţiţi pentru cheltuielile secundare. Gândeşte-te la ce cheltuieli poţi renunţa, pentru a economisi mai mulţi bani.

De asemenea, poţi lua în calcul posibilitatea de a renunţa pentru câteva zile la maşina personală în favoarea mijloacelor de transport în comun, pentru a economisi bani.

Cum să-ţi organizezi cheltuielile ca să-ţi ajungă salariul toată luna. 6 sfaturi!


Fă-ţi meniuri zilnice

Conform studiilor, cei mai mulţi bani din salariu sunt cheltuiţi pe mâncare. Dacă vrei să-ţi ajungă banii până la sfârşitul lunii, ia o foaie de hârtie şi concepe meniuri pentru fiecare zi a săptămânii.

În acest fel, ar trebui să cumperi doar hrana de care ai nevoie şi nu ai mai cheltui bani în plus pe alimente care nu îţi sunt necesare şi care, cel mai probabil, vor ajunge la gunoi fără ca măcar să fie scoase din ambalaj.

Ia-ţi mâncare la pachet

Ai calculat vreodată câţi bani cheltuieşti zilnic la serviciu pe mâncare? Dacă vrei să economiseşti bani şi să-ţi ajungă salariul toată luna, ia-ţi prânzul la pachet. Prepară-ţi singur mâncarea şi vei ieşi mult mai ieftin.

Cum să-ţi organizezi cheltuielile ca să-ţi ajungă salariul toată luna. 6 sfaturi!

Răsfaţă-te cu reduceri

Vrei să-ţi cumperi un aparat electrocasnic nou, dar ţi-e groază că această cheltuială îţi va face gaură în buget? Atunci caută reducerile. Chiar dacă îţi ia mai mult timp să găseşti cea mai bună ofertă, cu siguranţă vei economisi nişte bani.

Nu trebuie să renunţi la micile tale plăceri, dar caută să profiţi cât poţi de mult de situaţie.


Ţine-ţi cheltuielile sub control

Fie că obişnuieşti să plăteşti totul cu cardul, fie că îţi scoţi banii şi plăteşti cash, întotdeauna trebuie să ştii câţi bani ţi-au mai rămas din salariu. În acest fel, te poţi organiza mai bine, deoarece de multe ori eşti tentat să cheltuieşti bani în mod iraţional şi inutil. Pe net găseşti diferite programe de gestionat cheltuielile, care te ajută să fii mai chibzuită şi mai disciplinată în cheltuirea banilor. Un astfel de program este Moneytracking. 

Cum să-ţi organizezi cheltuielile ca să-ţi ajungă salariul toată luna. 6 sfaturi!

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000