Bani.md

Cumpără biletul de avion duminică și zboară vineri: sfaturi pentru o vacanță ieftină

Cumpără biletul de avion duminică și zboară vineri: sfaturi pentru o vacanță ieftină

Există o mulțime de factori care fac diferența între o vacanță ieftină și una extrem de scumpă. Companii aeriene low cost versus companii de linie. Concedii în plin sezon turistic versus concedii în afară sezonului turistic. Uneori, însă, diferența dintre o vacanță ieftină și una scumpă poate fi dată chiar de ziua din săptămâna în care alegem să călătorim.

Potrivit datelor furnizate de Expedia Group, turiștii pot economisi până la 45% din cheltuieli dacă fac o simplă alegere: să schimbe ziua în care fac rezervările și ziua de plecare, scrie nzherald.co.nz, citat de Wall-Street. Atunci când au făcut calculele, specialiștii Expedia Group au analizat atât zborurile operatorilor aerienei, cât și prețurile biletelor.

Ziua din săptămâna contează

Cea mai bună zi în care să-ți cumperi biletul de avion este duminică, potrivit Expedia Group. Conform calculelor, această este singură zi din săptămâna când biletele de avion au cele mai mici prețuri.

Specialiștii în turism spun că cea mai neinspirată zi în care să îți cumperi biletul de avion este vineri. Atunci, companiile aeriene au cele mai ridicate prețuri la biletele de avion.

Sfaturi despre cum să economiseșți bani în vacanță

Atunci când pleci în vacanță nu trebuie să spargi pușculița și să-ți cheltuiești toate economiile. Există câteva strategii care te pot ajută să plătești cele mai mici tarife, să profiți de reduceri și să economiseșți banii pentru următorul concediu.

Analizele făcute de Expedia Group arată că cea mai bună perioada în care să îți rezervi biletele de avion este cu trei săptămâni înainte de dată plecării. De asemenea, pentru a profită de cele mai bune tarife, cazarea la hoteluri ar trebui făcută vineri noapte.

"Studiul nostru arată că dacă suntem flexibili și atenți la detalii, putem să economisim sume consistente de bani în vacanță", a declarat Demi Kavaratzis, director Expedia Australia.

Acesta a precizat că, la nivel global, în 2018 companiile aeriene au crescut tarifele, în medie, cu 5% față de anul precedent. "Dacă acest trend va continuă, atunci e momentul să ne planificăm următorul concediu", a mai spus Demi Kavaratzis.

Un alt truc care te ajută să economiseșți bani este să îți alegi cu grijă ziua în care pleci în călători. Cercetarea Expedia arată că cea mai bună zi în care să îți începi concediu (adică, efectiv, ziua în care să pleci cu avionul spre destinația de vacanță) este vineri.

Duminică, arată Expeda, este cea mai neinsipirata zi în care să pleci în vacanță, deoarece atunci veți plăti cele mai mari tarife.

Ce servicii gratuite sau reduse ascund biletele de avion

Știai că biletul de avion îți poate oferi o mulțime de reduceri la servicii și produse, odată ce ai ajuns la destinație? Companiile aeriene din întreagă lume au încheiat parteneriate cu restaurante, hoteluri, crame, magazine, muzee, galerii, companii de transport, stațiuni de ski, agenții de turism pentru a le oferi clienților reduceri sau bonusuri la o mulțime de servicii. Așadar, mai nou, biletele de avion pot ajută turiștii să economisească bani în vacanță.

Cele mai multe companii aeriene includ în prețul biletului de avion servicii (catering, check-în gratuit, dușuri, paturi, acces la internet, sistem video și iPod-uri). Toate serviciile sunt oferite cu singurul scop de a face zborurile mai plăcute. Mai nou, biletul de avion ascunde oferte greu de refuzat de către turiști.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000