Bani.md

Cursele aeriene regulate vor fi reluate după 15 mai. Cum se vor opera zborurile, în condițiile în care nu toate țările au scos interdicțiile

Cursele aeriene regulate vor fi reluate după 15 mai. Cum se vor opera zborurile, în condițiile în care nu toate țările au scos interdicțiile

După data de 15 mai, dacă nu va fi prelungită starea de urgenţă în Republica Moldova, vor fi reluate și cursele aeriene regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău, însă nu toate. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Potrivit lui Dodon, liberalizarea totală a curselor aeriene va putea avea loc doar atunci când toate statele vor scoate restricțiile impuse de pandemie.

Dacă se scot restricţiile din ţara respectivă, atunci noi liberalizăm cursele aeriene. Dacă nu, se menţin restricţiile cu ţara X şi o să dăm mai multe curse charter, ca cetăţenii să poată zbura. De exemplu, Turcia vrea să deschidă la sfârșitul lunii mai, început de iunie. Dacă vor redeschide, evident că și noi vom deschide cu Turcia. În Belarus nu au fost restricții, înseamnă că vor fi reluate zborurile”, a precizat preşedintele.

Amintim că, traficul aerian a fost sistat odată cu declararea stării de urgenţă în Republica Moldova, începând cu 17 martie. Cursele charter sunt operate cu aprobarea Comisiei pentru Situații Excepționale, cu scopul de a repatria cetățenii moldoveni, aflați peste hotarele țării noastre.

 

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000