Cursuri de TOP pentru astăzi recomandate de Linkedin Learning! Devino mai bun în ceea ce faci

21 Iun. 2021, 13:42
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 13:42 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes în ceea ce faci ai nevoie să te dezvolți mereu, iar una dintre metodele care contribuie la dezvoltarea ta profesională și personală sunt cursurile. Platforma Linkedin Learning îți recomadă 3 cursuri de top pentru ziua de azi.

1. Time Management: Working from Home

Cursul are 4 capitole și vei învăța cum să-ți gestionezi mai bine timpul în perioada în care lucrezi de acasă. Cursul va fi prezentat de Dave Crenshaw care este cunoscut pentru cursurile sale în leadership.

În acest curs, Dave Crenshaw oferă cele mai bune practici pentru oricine lucrează cu normă întreagă sau ocazional de acasă. Dave începe prin a arăta cum să configurați un spațiu de lucru dedicat pentru productivitate maximă, inclusiv sfaturi despre configurarea computerului pentru a vă asigura că vă concentrați. Apoi, Dave trece prin modul de elaborare a programului zilnic pentru productivitate maximă și planifică pauze semnificative pentru a evita epuizarea. El explică modul de colaborare cu colegii la distanță, inclusiv modul de utilizare a întâlnirilor virtuale în mod productiv. În cele din urmă, Dave oferă sfaturi pentru părinții despre cum să găsească un echilibru despre responsabilitățile profesionale și personale acasă .

2. Scrum: The Basics

Dacă ați petrecut ceva timp în lumea managementului de proiect, probabil ați auzit de scrum – cadrul popular pentru gestionarea proceselor complexe. Acest curs vă poate ajuta să vă oferiți o înțelegere de bază a ceea ce este scrum și cum puteți începe să îl implementați la locul de muncă. Cursul este prezentat de expertul în scrum Kelley O’Connell. Ea va vorbi despre modul în care scrum a luat cu asalt lumea afacerilor. În plus, ea explică cum să vă gestionați proiectele, dar și multe altele.

3. Excel Essential Training (Office 365/Microsoft 365)

Microsoft Excel este cel mai popular program de foi de calcul din lume. Cursul este prezentat de expertul în Excel Dennis Taylor. De aici veți învăța cum să gestionați și să analizați eficient datele cu acest program. De asemenea veți afla cum să introduceți și să organizați date, să efectuați calcule cu funcții simple și să formatați aspectul rândurilor, coloanelor, celulelor și datelor. Un alt modul vă arată cum să lucrați cu mai multe foi de lucru, cum să creați diagrame și tabele pivot, să sortați și să filtrați datele, să utilizați capacitățile de imprimare ale Excel și multe altele.

 

 

 

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:26
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:26 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Chiar dacă este un activ extrem de volatil, criptomonedele pot ajuta investitorii să-și construiască avere, mai ales dacă investesc în monede digitale pe termen lung.

Aproximativ 13% dintre americani au cumpărat sau au tranzacționat criptomonede în ultimul an, potrivit unui sondaj recent realizat de NORC, un grup de cercetare de la Universitatea din Chicago. În aceeași perioadă de timp, 24% au tranzacționat acțiuni, a constatat studiul.

Bitcoin a bătut în ultimul timp, prezentând natura volatilă a multor monede digitale. Vineri, activul a scăzut la aproximativ 32.000 de dolari pe monedă, dar a revenit la aproximativ 40.000 de dolari luni, cel mai mare preț pe care l-a lovit din iunie. Marți, criptomoneda a scăzut din nou, tranzacționându-se în scădere cu 5% în jur de 37.000 de dolari.

Aceasta este o scădere semnificativă față de maximul istoric înregistrat la aproximativ 63.000 de dolari la mijlocul lunii aprilie. Cu toate acestea, bitcoinul este în creștere cu aproximativ 30% până în prezent.

„Are un loc, în special pentru cei mai tineri”, a spus Tyrone Ross, CEO al Onramp Invest, un furnizor de tehnologie de gestionare a „cripto-activelor” pentru consilierii financiari.

Pentru a fi sigure, investițiile în criptomonede ar trebui să fie pe locul doi, doar după un plan financiar solid care să includă economii de urgență și planificare solidă a pensiilor, potrivit lui Ross.

„Mai întâi aveți un plan financiar și aflați unde se încadrează cripto în acest lucru”, a spus Ross. „Dacă nu ai un plan, ce faci?”

Cu toate acestea, odată ce este în vigoare, poate avea sens ca investitorii să considere cripto-ul ca pe o parte cheie a portofoliului lor pe termen lung.

Alocare

Experții financiari recomandă, în general, să investiți  în criptomonede o sumă de bani pe care sunteți gata să o pierdeți.

De obicei, deținerea a 5% din portofoliul dvs. într-un activ cu risc ridicat, cum ar fi bitcoin – sau alte monede – este o regulă sigură. Cu toate acestea, pentru unii investitori ar putea avea sens să punem și mai mult în cripto.

„Aș spune de la 5% la 15% din activele digitale în general și asta crește de la 2% la 5%”, a declarat Alex Mashinsky, cofondator și CEO al Celsius, un împrumutat de criptomonede care plătește randamente ridicate și furnizează împrumuturi folosind cripto ca garanție.

Alocările mai mari sunt, în general, pentru investitorii mai tineri care cred cu adevărat în tehnologia din spatele criptomonedelor, care cred că va fi adoptată mai larg în viitor și au timp să aștepte.

„Dacă ai 69 de ani și te retragi anul viitor și vei avea nevoie de acești bani, evident că nu este o idee bună”, a spus Mashinsky. „Dar dacă ai peste 20 de ani și proiectezi 20 sau 30 de ani înainte, atunci ar trebui să ai o alocare mai mare.”

Experții recomandă, de asemenea, ca investitorii să cumpere cripto folosind strategii similare cu cele utilizate pentru acțiuni, cum ar fi media costului în dolari – practic, introducând în mod constant cantități mici de bani, în loc să cumpere toate simultan. Acest lucru ajută la combaterea volatilității prețurilor.

„Nu este vorba despre„ voi câștiga de 10 ori banii mei, voi fi bogat ”, a spus Mashinsky. În schimb, investițiile în criptomonede ar trebui privite ca o altă cale către independența financiară care poate ajuta oamenii să depășească inflația în timp.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală