CV de potențial președinte: Renato Usatîi

Numele lui Renato Usatîi se va regăsi primul pe buletinele de vot, pregătite pentru alegerile prezidențiale de pe data de 1 noiembrie 2020, din Republica Moldova.

Numele lui Renato Usatîi se va regăsi primul pe buletinele de vot, pregătite pentru alegerile prezidențiale de pe data de 1 noiembrie 2020, din Republica Moldova. 

Așa cum Președintele Republicii Moldova, în calitatea sa de șef al statului, reprezintă statul și este garantul suveranității, independenței naționale, al unității și integrității teritoriale a țării, redacția Bani.md consideră important faptul ca alegătorii să cunoască profilul personal al potențialilor președinți. 

Renato Usatîi - potențial președinte al Republicii Moldova

Din „Biografia” prezentată pe site-ul proproiu ru1.md.

S-a născut pe 4 noiembrie 1978 în or. Fălești, Republica Moldova

A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo”, or. Bălți, Republica Moldova

2000-2001 – supervizor la Aeroportul Internațional Chișinău, Republica Moldova

2002-2004 – inginer superior la combinatul de alimentație a Căii Ferate din Moldova, Republica Moldova

2005 – în prezent – președintele companiei ВПТ-НН, or. Nijnii Novgorod, Federația Rusă

2015 - 2018 - Primar General al municipiului Bălți, Republica Moldova.

Ce cunoaștem despre Renato Usatîi: 

Renato Usatîi, după cum și a declarat în biografia prezentată pe site-ul propriu, a început activitatea profesională în calitate de supervizor în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Mai târziu,  a fost angajat drept inginer principal la Combinatul de alimentație al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”. Peste doi ani a plecat la Moscova, Federația Rusă, fiind directorul companiei „ВПТ-НН” OOO din orașul Nijnii Novgorod. 

A apărut în atenâția publică mai târziu cu 10 ani, fiind participant în cadrul alegerilor parlamentare din 2014. Atunci Usatîi a candidat pe listele Partidului „Patria-Rodina”. Cu o zi înainte de scrutin, la cererea Comisiei Electorale Centrale, instanțele de judecată au exclus formațiunea din cursă. motivul invocat a fost pentru utilizarea mijloacelor financiare din afar țării în scopuri electorale.

Renato Usatîi a candidat pentru fotoliul de primar de Bălți, în 2015. A câștigat din primul tur cu peste 70% din voturi. Atunci Campania electorală a lui usatîia fost remarcată prin concerte de anvergură și petreceri.

În 2016, pe numele politicianului a fost deschis un dosar penal pentru fraudă și tentativă de asasinat a bancherului rus Gherman Gorbunțov. Usatîi s-a refugiat la Moscova, respectiv, autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare internațională.

A revenit în Republica Moldova în iunie 2019. În toamna anului trecut Renato Usatîi a candidat din nou pentru funcția de primar al orașului Bălți și a câștigat detașat din primul tur.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile