De ce împrumuturile sunt inevitabile în viața unei persoane moderne? Argumente pro și contra

ARGUMENTE PRO ȘI CONTRA

O bună parte dintre moldoveni apelează la serviciile de creditare, deși în continuare le consideră întruchiparea răului financiar. Însă, dacă ar fi să abordăm acest subiect corespunzător, vei descoperi că împrumuturile pot fi chiar foarte utile. Nu o dată ai ajuns în situația când aveai nevoie urgent de bani sau ți-ai procurat un lucru scump, iar creditul de consum s-a dovedit a fi soluția optimă.

Cu toate acestea, paradoxal, dar reputația împrumuturilor rămâne a fi una negativă. Poate aceasta se datorează faptului că persoanele semnează contractul fără a se gândi că se angajează să ramburseze suma împrumutată. Sau unele bănci, care prin diferite comisioane și plăți ascunse, la fel contribuie la crearea multor stereotipuri. Totuși, vom face abstracție de aceste subiecte și vom vorbi despre rolul creditelor în viața modernă.

Care sunt părțile pozitive ale împrumuturilor și de ce sunt inevitabile?

Unul dintre plusurile majore ale creditelor rapide este că poți beneficia de ele aici și acum. Ți-ai dorit un telefon - l-ai procurat, ai vrut o vacanță - ai plecat, vrei să cumperi produse pentru o masă de sărbătoare cu toată familia - fă lista. Prin urmare, împrumuturile îți permit să te bucuri de viață imediat și să plătești pentru aceasta mai târziu. Însă, lucrul dat trebuie abordat rațional, deoarece nimeni nu-ți va oferi banii pur și simplu - va trebui să-i întorci. Poți primi tot ce îți dorești dintr-o dată, fără a te lipsi de plăcerile pe care ți le dorești, doar dacă ai situația financiară sub control.

Indiferent de ce ar spune multe persoane, dar un credit poate îmbunătăți considerabil competențele financiare. Cu siguranță, dacă faci acest lucru bine calculat, dar nu faci abuz de orice oportunitate de a lua un credit. Din experiența personală și înțelegând cum funcționează mecanismele sistemelor de creditare, vei înțelege mult mai bine cum să gestionezi corect împrumuturile.

Creditele sunt un suport financiar, la care poți apela în cazurile de urgență și unele situații neprevăzute. Cu siguranță, e bine când ai posibilitatea să împrumuți de la rude sau prieteni, dar ce faci atunci când nu ai așa resurse? Soluția va fi creditul. Cu Zoom Credit, ai oportunitatea de a lua un credit în Moldova și selecta perioada de rambursare online, în momentul în care completezi solicitarea. Astfel, poți selecta rata lunară care nu va fi o povară pentru bugetul familiei tale.

De ce împrumuturile sunt inevitabile în viața unei persoane moderne? Argumente pro și contra

De ce creditele nu sunt o soluție bună?

În primul rând, pentru multe persoane, creditul este o presiune morală. De fiecare dată când primești salariul, o parte din acesta trebuie să meargă la acoperirea împrumutului. Astfel, poți ajunge în situația în care nu mai savurezi viața din plin. Cu cât este mai mare numărul creditelor, cu atât mai multe dureri de cap ai. Însă, apreciind corect puterile tale financiare și selectând un tip de împrumut pe care îl vei putea ușor rambursa, este simplu să eviți astfel de situații.

Pe lângă presiunea morală, împrumuturile pot afecta rutina ta zilnică. Odată cu semnarea contractului, mulți consideră că trebuie să ducă o viață limitată în cheltuieli. Însă, calculând corect bugetul, nu vei risca să ajungi în restanțe pentru achitare și nu te vei lipsi de lucrurile obișnuite pentru tine.

Un risc al creditelor este că, practica de a cheltui sume de bani pe care de fapt nu le deții, se poate transforma ușor într-un obicei. Mulți dintre noi au cunoscuți care sunt datori tuturor din cercul lor, inclusiv și ție. Mai mult de atât, nici nu intenționează să-i întoarcă curând, deoarece datoriile au devenit un fel condiție naturală de viață. Prin urmare, chiar dacă împrumuturile sunt o soluție rapidă și simplă, aceasta trebuie corect dozată.

Sunt sau nu inevitabile creditele în viața modernă?

Creditele deja au devenit un fenomen normal pentru societatea modernă. Acestea au plusuri și minusuri. Cu siguranță, este posibil să le eviți, dar în schimb va trebui să amâni multe dorințe pentru mai târziu. Dar, în cazul cheltuielilor neprevăzute, pentru care nu ai fonduri de rezervă, creditele oricum rămân a fi cea mai comodă opțiune. În plus, multe companii de creditare vin cu oferte avantajoase pentru clienți, lucru care face rambursarea mai simplă. De exemplu, Zoom Credit vine cu diferite servicii avantajoase de credite în MD, precum cele pentru consum, ipotecă, auto sau business. Acestea sunt adaptate diferitor nevoii, pentru a face procesul de returnare unul optimizat și comod pentru clienți.

Este important să estimezi corect puterile tale financiare și să alegi o companie de creditare transparentă. Astfel, împrumuturile vor fi mijloc de realizare a viselor și dorințelor, dar nu o greutate pe care s-o porți cu tine mereu.

P.

Alte stiri

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul precedent și cu 9,3% față de trimestrul III al anului 2019.

Ultimele ȘTIRI

Primul card cashback în Moldova: Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat o serie unică de carduri de plată GAMA

CARDURI DE PLATĂ GAMA

Wine Records prezintă primul Vin Muzical. Un cadou inedit pentru sărbătorile de iarnă (VIDEO)

Alină-le dorul de Casă!

Acest robot japonez poate vedea cumpărătorii ce nu poartă o mască în magazinul tău. Ce le face (VIDEO)

Cu vocea lui de copil, Robovie pare cel mai dulce dintre roboți.

În ce domenii se câștigă cel mai mult în Moldova, potrivit datelor oficiale

În trimestrul III al anului 2020, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de 8074,3 lei, fiind în creștere cu 2,9% față de trimestrul pre...

Oferta Moldova Agroindbank pentru întreprinderile micro și mici: Recalculează și Refinanțează

RECALCULEAZĂ. REFINANȚEAZĂ. CU MAIB!

Vezi toate știrile