De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni, a precizat premierul într-o alocuțiune televizată, subliniind în același timp că școlile vor rămâne deschise.

Toate activitățile comerciale neesențiale se vor închide și barurile și restaurantele vor servi doar alimente la pachet, a menționat șeful guvernului.

''Cerem tuturor celor din țară să rămână acasă'', a adăugat Micheal Martin.

Numai persoanele cu un loc de muncă considerat esențial vor avea ''permisiunea de a se deplasa la serviciu'', a spus el.

În plus, irlandezii nu își vor putea părăsi casele pentru a face mișcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinței, în caz contrar riscând amenzi.

Școlile și creșele vor rămâne deschise ''deoarece nu ne putem permite și nu ne vom permite ca viitorul copiilor și tinerilor noștri să fie o altă victimă a acestei boli'', a spus de asemenea premierul irlandez.

Vizitele între diferite locuințe și evenimentele interioare vor fi interzise, deși sportul profesional va fi permis în spațiu închis.

Măsurile irlandeze sunt ''fără îndoială cele mai dure din Europa'', dar ''astăzi este nevoie de acțiuni suplimentare'', a admis premierul.

"Dacă ne unim eforturile pentru următoarele șase săptămâni, vom putea să sărbătorim Crăciunul în mod corespunzător", a spus el.

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile