De ce milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie? Cum să devii unul dintre ei

11 Aug. 2021, 13:21
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 13:21 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agențiile de presă au raportat că Millennials ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie. De asemenea, mass-media susține că milenarii suferă de datorii, de stagnare a salariilor și de creștere a costului vieții.

Iată motivele pentru care milenarii ar putea deveni cea mai bogată generație din istorie:

Motivul 1: Baby Boomers își vor transmite averea

Baby Boomers urmează să le transmită copiilor lor 68 de miliarde de dolari, cel mai mare transfer generațional de avere, potrivit Wall Street Journal.

Ce înseamna asta? Americanii în vârstă de 70 de ani și peste au avut o valoare netă de aproape 35 de miliarde de dolari anul acesta, potrivit datelor Rezervei Federale. Aceasta înseamnă că Baby Boomers au stocat 157% din produsul intern brut din SUA și vor începe să-l dea moștenitorilor lor – inclusiv Millennials și Gen Xers.

Generațiile mai în vârstă vor da aproximativ 70 de miliarde de dolari între 2018 și 2042.

Motivul 2: Millennials îmbrățișează criptomoneda

Milenarii au devenit buni pentru Bitcoin și alte criptomonede.

De ce investesc Millennials în criptomonede? În mod surprinzător, investesc în el pe termen lung, ca magazin de pensii. De asemenea, îl folosesc pentru comerțul activ, cumpărarea de bunuri și servicii online și pentru a cumpăra bunuri și servicii în persoană.

Bitcoin are un preț ridicat. Experții prezic un preț bitcoin de 120.000 USD până la sfârșitul anului 2021, 300.000 USD la sfârșitul anului 2025 și 500.000 USD în 2030.

Motivul 3: câștigă mai mulți bani

Centrul de cercetare Pew a publicat un studiu care a constatat că gospodăriile milenare câștigă în prezent mai mult decât făceau părinții și bunicii la vârsta lor.

Motivul 4: își gestionează banii diferit

Millennials analizează diferite moduri de a-și gestiona banii în comparație cu părinții lor.

  • Adoptă gestionarea digitală a banilor;
  • Folosesc robo-consilieri pentru a investi și a economisi bani;
  • Folosesc automatizarea în tot ceea ce fac.

Millennials au la dispoziție atât de multe instrumente comparativ cu generațiile anterioare – software de bugetare, platforme automate, recompense ale cardurilor de credit și multe altele.

Cum să ajungi acolo dacă nu te simți deosebit de bogat?

Dacă sunteți milenar și aveți puțin dubii în legătură cu aceste afirmații, aruncați o privire la aceste sfaturi.

Sfat 1: Nu vă îndepărtați de stocuri

Amintiți-vă că atunci când bunicii dvs. au investit, au trebuit să facă o întâlnire cu un broker pentru a investi. Sau poate au trebuit să trimită un cec sau să cheme pe cineva să investească. Ce proces îndelungat! Nu numai asta, dar au fost nevoiți să plătească și taxe exorbitante! Acum, pentru a investi aveți nevoie de telefon pentru a accesa o aplicație, iar taxele nu există. Opțiunile dvs. de investiții continuă, precum numărul de pești din mare.

Sfatul 2: Luați în considerare diversificarea veniturilor

La fel ca diversificarea investițiilor dvs., poate doriți să luați în considerare diversificarea veniturilor începând o afacere secundară, ridicând o agitație laterală sau altele.

Un venit diversificat poate fi colacul de salvare în perioade de criză sau pentru pierderea locului de muncă. Din nou, renunți la timpul tău pentru a-ți diversifica veniturile, în special pe lângă locul de muncă actual. Cu toate acestea, utilizați tehnologia în avantajul dvs. Bunicii tăi nu au avut de ales decât să fie prezenți sau să lucreze fizic un al doilea loc de muncă. Nu la fel cu tine.

 

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 16:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” a finalizat procesul de depunere a dosarului la Banca Națională a Moldovei (BNM) necesar obținerii licenței pentru moneda electronică, și este în așteptarea acesteia, scrie Tribuna.md.

Potrivit Directorului general Vitalie Zaharia, în conformitate cu Planul strategic de dezvoltare al Î.S. „Poșta Moldovei” pentru anii 2020-2023, întru implementarea acțiunilor stabilite prin Foaia de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic a Guvernului Republicii Moldova, utilizarea instrumentelor de plată fără numerar în era digitalizării va reprezenta un pas decisiv în perfecționarea sistemelor de plăți, aducând o serie de avantaje și facilități clienților dar și întreprinderii.

În acest context, conducerea Poștei Moldovei s-a referit la o serie de aspecte ce vizează implementarea sistemului de plăți electronice și a venit cu unele explicații referitor la ce presupune la modul practic această oportunitate.

Ce este de fapt moneda electronică? Moneda electronică este un mijloc de plată multifuncțional utilizat cu preponderență prin rețeaua Internet sau prin intermediul portmoneului electronic.

Plata electronică reprezintă orice operațiune de plată inițiată prin intermediul instrumentelor de plată electronice, prin care se pot retrage sume în numerar, efectua plăți pentru achiziționarea de bunuri sau servicii, plata obligațiilor către autoritățile administrației publice și transferuri de fonduri între conturi.

Conceptul de dezvoltare a Î.S. „Poșta Moldovei” în calitate de prestator de servicii de plată moderne fără numerar se referă la următoarele direcții:

–   deschiderea conturilor de plăți pentru persoanele fizice în platforma E-Money operată de Î.S. „Poșta Moldovei” și prestarea de servicii moderne de plată pentru clienți. Aceste servicii se referă la plăți și transferuri prin intermediul serviciilor WEB, aplicațiilor prin telefoanele mobile etc;

–    extinderea serviciului portmoneului electronic pentru persoane fizice și juridice;

–  diversificarea serviciilor de remitere de bani prin încheierea de acorduri de colaborare cu operatorii poștali din alte țări (preponderent din țările unde sunt prezenți diaspora din RM), precum și atragerea în rețeaua Î.S. „Poșta Moldovei” a unui număr cât mai mare de sisteme de remitere de bani, dar și prestarea unor servicii inovative pentru beneficiarii de remitențe din RM (remittances-to-cards; remittances-to-wallets);

–  diversificarea  serviciilor de intermediere în relația cu organizațiile de microfinanțare și băncile din Republica Moldova. „Poșta Moldovei” va colecta plăți pentru achitare de credite și alimentare a conturilor de depozit de asemenea prin intermediul eWallet;

Poșta Moldovei va avea posibilitatea de a emite carduri de plată pentru cetățeni, pe care  vor putea primi  remitențe, efectua decontări interbancare, încasări, plăți pentru serviciile comunale și achitări pentru utilizarea platformelor e-commerce.

„În contextul noilor provocări, Î.S. „Poșta Moldovei” demonstrează că deține capacitatea și resursele suficiente pentru a furniza servicii de calitate într-un mod rapid și sigur”, a remarcat directorul întreprinderii, Vitalie Zaharia, adăugând: „apreciem enorm munca depusă de întreaga echipă.”

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală