De ce nu a fost anulată Ziua Orașului, la care a participat și Dodon, așa cum s-a făcut cu Ziua Independenței? Ar fi motivul campania electorală!?

În plină pandemie, autoritățile au anulat sărbătorirea publică a unor evenimente importante printre care Ziua Indepedenței, devenită ziua națională a Republicii Moldova, însă nu au procedat astfel și cu Ziua orașului Chișinău, care a fost organizată de municipalitate, prin oficializarea unei slujbe religioase în aer liber, în fața Catedralei Maicei Domnului, la care a participat și Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale.

În plină pandemie, autoritățile au anulat sărbătorirea publică a unor evenimente importante printre care Ziua Indepedenței, devenită ziua națională a Republicii Moldova, însă nu au procedat astfel și cu Ziua orașului Chișinău, care a fost organizată de municipalitate, prin oficializarea unei slujbe religioase în aer liber, în fața Catedralei Maicei Domnului, la care a participat și Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale, scrie Realitatea.md.

La 27 august, de Ziua Independenței, Igor Dodon, nu se afla în campanie electorală și s-a limitat la sărbătorirea evenimentului în speță într-un cadru restrâns, în sala istorică a Președinției. Astăzi, de Ziua orașului Chișinău, Igor Dodon, se află în plină campanie electorală, astfel încât primarul Capitalei, Ion Ceban, se pare că i-ar întoarce „datoriile” lui Dodon, prin organizarea ceremoniei oficiale din fața Catedralei, în plină pandemie și cu încălcarea tuturor normelor epidemiologice impuse de Comisia Națională Extraordinală de Sănătate Publică.

Precizăm că, ieri, toată Moldova, cu excepția a trei raioane (Hâncești, Leova și Soroca – cod portocaliu), a fost plasată sub cod roșu în sănătate publică din cauza numărului extrem de mare de infectări cu coronavirus. Au fost închise școlile, au fost instituite măsuri de restricție și izolare la domiciliu și interzise adunările în masă.

Cu toate acestea, este evident că autoritățile nu văd o problemă în organizarea evenimentelor dedicate Zilei orașului Chișinău, alegând adunările în masă în centrul Capitalei, fără a respecta măsurile de siguranță.  

 

 

„Întradevăr situația este cea pe care o vedem și este în dinamică. În ultima perioadă această dinamică este în continuă creștere, dar în același timp viața nu se oprește aici. Noi ne-am confruntat cu o dilemă, ce să facem, să rugăm și poate pe alocuri să obligăm copiii să poarte măști de la o vârstă anumită așa cum prevedecodul care este determinat de specialiști, noi am ales varianta soft, adică varianta mai ușoară”, declara Ion Ceban, duminică 11 octombrie curent, atunci când s-a luat decizia ca elevii de la 10 ani, din instituțiile școlare din municipiul Chișinău să poartă mască la școală, în timpul orelor.

Astăzi, Ceban „a uitat” de pandemie și de coronavirus și a organizat sub conducerea sa, cu invitarea lui Dodon la evenimentul de sărbătoare a Hramului orașului.  

Dacă Ion Ceban a felicitat chișinăuienii cu sărbătoarea, atunci Igor Dodon, a politizat evenimentul, așa cum era de așteptat și l-a „ridicat în slăvi” pe actualul primar, coleg de partid al său.

„Este o sărbătoare creștină pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Trecem printr-o perioadă dificilă: secetă, pandemie, dar cu credință în suflet, alături de cei dragi, sunt ferm convins că vom trece și peste aceste provocări. Vreau să vă felicit că, în sfârșit, Chișinăul are un primar adevărat, un gospodar care de mult nu a fost în acest oraș. Cred că fiecare locuitor al municipiului Chișinău vede schimbările, care au loc zi de zi în Capitala țării noastre. Urez succes conducerii municipiului, CMC, primarului general în lucrurile bune pe care le fac”, a spus Igor Dodon, în timpul ceremoniei.

Menționăm că, deși în scuarul Catedralei, unde a fost organizată ceremonia religioasă se oferea măști celor care nu aveau, o bună parte din participanții la slujbă fie nu purtau masca de protecție, fie era poziționată incorect pe față și nu acoperea nasu și gura sau chiar o purtau sub barbă. De asemenea, nu s-a respectat sub nici o formă distanța socială de minim un metru.

De ce nu a fost anulată Ziua Orașului, la care a participat și Dodon, așa cum s-a făcut cu Ziua Independenței? Ar fi motivul campania electorală!?

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile