De ce oamenii inteligenți emoțional îmbrățișează regula 25/5. Cum funcționează și la ce te ajută

29 Iun. 2021, 11:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 11:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Omanii inteligenți emoțional îmbrățisează regula 25/5. Aceasta îi ajută să mențină concentrarea și să fie mai productivi.

Cum funcționează?

În primul rând este necesar să faceți o listă cu 25 de obiective în carieră. După ce ai scris lista, încercuiește primele cinci scopuri.

Ideea este că, pentru a rămâne concentrat pe îndeplinirea obiectivelor de la 1 la 5, trebuie să rămâi complet departe de a lucra la obiectivele 6-25.

Este vorba doar de concentrare. Este aproape imposibil să realizezi 25 de lucruri. Dacă vă concentrați puteți realiza de la 3 până la 5 scopuri.

Cheia nu sunt numerele (25 și 5) – principiul este ceea ce stă spatele acestor numere. Este ușor să veniți cu lucruri pe care doriți cu adevărat să le faceți, dar este și mai ușor să vă distrageți atenția de la progresul efectiv în aceste cinci lucruri, deoarece vă prindeți de emoție, bucurie, câștigurile pe termen scurt ale lucrurilor care pur și simplu nu sunt la fel de importante.

Din acest motiv este atât de important să identificați lucrurile „mai puțin importante” – astfel încât să știți exact ce vă împiedică.

Cum se aplică regula 25/5?

De exemplu, în fiecare dimineață, nu faceți doar o listă cu ceea ce trebuie să faceți; fă o listă cu toate lucrurile pe care vrei să le faci – sau pe care alții vor să le facă – care te vor împiedica să lucrezi la prioritățile tale.

Puteți face același lucru atunci când creați liste pentru obiectivele dvs. strategice săptămânale, trimestriale și pe termen lung.

În final, scopul pe care încercați să-l învățați este să nu faceți mai multe liste.

Mai degrabă, vrei să te antrenezi să pui următoarele întrebări:

Care sunt acțiunile care mă împiedică să-mi ating obiectivele?

Cum le pot evita cu orice preț?

Așadar, data viitoare când te vei distra, amintește-ți regula 25/5.

Și schimbați concentrarea de la ceea ce ați putea lucra la ceea ce trebuie să lucrați.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală