De ce străinii au inclus Moldova pe lista de călătorii după pandemie. Cele 5 motive

14 Apr. 2021, 15:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
14 Apr. 2021, 15:49 // Au Bani //  MD Bani

Datorită campaniilor ample de promovare a Moldovei, profilul turistic al țării s-a remarcat pe plan internațional în ultimii cinci ani. Conștientizarea turismului experiențial oferit în Republică, precum și emoțiile generate în urma descoperirii valorilor culturale, istorice și naturale, reprezintă motivațiile actuale emergente pentru călătorii.

„Impactul activităților de promovare s-a transpus în cele peste 500 de publicaţii în reviste străine și platforme online, precum Gambero Rosso, Național Geographic, Vogue, CNN, BBC travel, Euronews, realizate în urma tururilor de presă și de familiarizare, cu participarea a peste 250 jurnaliști și formatori de opinie. Aceste realizări se datorează eforturilor echipei ANTRIM, care a beneficiat de sprijinul și expertiza Proiectului de Competitivitate, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Guvernul Marii Britanii – partenerul strategic al ANTRIM și industriei turismului din Moldova”,subliniază Diana Lazăr, Vice-Directorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, scrie realitatea.md.

Rolul culminant al campaniei intitulate „Hora Mărțișorului”, a fost redat de către ANTRIM, în colaborare cu partenerul strategic al industriei turismului din Moldova, prin intermediul lansării campaniei de informare destinată presei internaționale.

„Din dorința de a crește comunitatea purtătoare de patrimoniu cultural imaterial, alinierea la campania Hora Mărțișorului a fost realizată ca o acțiune firească cu scopul de a accentua semnificația acestei tradiții naționale – ca simbol ce transmite un mesaj puternic de speranță și renaștere. Prin implicarea tradițională a echipelor ambasadelor Moldovei în străinătate, Biroului relații cu diaspora, comunităților de moldoveni din statele de reședință dar și prietenii Moldovei în străinătate, am celebrat Mărțișorul cu o serie de activități diverse menite să ne unească virtual într-o mare Horă a Mărțișorului”, a menționat Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, șef al serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa.

Potrivit reprezentanților ANTRIM, din dorința de a contribui în continuare la construcția notorietății brandului turistic de țară au fost alcătuite cinci motive pentru a adăuga Moldova în lista de călătorii post-pandemie, prin serviciul Cision PR, liderul global de popularizare a noutăților pe platforme online și imprimate: 

1. În Moldova, poți gusta cele mai bune vinuri întâlnite vreodată

O călătorie la cel puțin câteva vinării incluse în Drumul Vinului Moldovei ar trebui să fie pe lista dorințelor. Moldova oferă experiențe oenogastronomice remarcabile, de la mese rafinate și degustări de vinuri premiate la competiții internaționale, până la vinuri artizanale completate de bucatele tradiționale.

2. Ai ocazia să te bucuri de peisaje naturale deosebit de frumoase și poți trăi conceptul de slow-life 

Moldova își încântă vizitatorii cu istoria bogată și natura intactă. Grota Duruitoarea Veche formată sub influența de milioane de ani în urmă a Mării Sarmatice te vor face să te regăsești pe un platou de film similar celui din „The Lord of the Rings”, la fel ca peșterile medievale și mănăstirile sculptate în stâncile de la Orheiul Vechi și Saharna. Moldova este una dintre puținele țări din Europa în care oamenii încă mai pot experimenta o conceptul slow-life – o viață mai simplă, care implică practicile agriculturii durabile, ca un moment de relaxare pentru corp și minte.

3. Dacă îți place modul de viață activ – aici vei găsi activități potrivite

Vizitatorii dornici de aventură ușoară, pot alege o călătorie cu kayak-ul, drumeții prin păduri, un traseu cu bicicleta sau participarea la un maraton în pivnițele Cricova, galerie subterană inclusă în cartea recordurilor Guinness.

4. Poți vedea elemente din arhitectura și istoria sovietică

Anul acesta Moldova sărbătorește 30 de ani de independență. Cu toate acestea, o bună parte a complicatului trecut sovietic este în continuare vizibilă în arhitectura urbană, în special în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

5. Și de ce nu, să mergi într-un tur al caselor scriitorilor, pentru a descoperi mai multe din istoria Moldovei?

Descoperiți istoria modernă a Moldovei vizitând casele scriitorilor și artiștilor, transformate în muzee. Casa primului poet contemporan din Moldova Grigore Vieru din satul Pererâta, este un exemplu de arhitectură tradițională de la sat. Între timp, casa poetului rus Alexandr Pușkin din Chișinău, unde a fost exilat, este o mostră a istoriei urbane de la începutul secolului al XIX-lea.

Aici poți citi mai multe detalii despre noua campanie de promovare a Moldovei ca destinație turistică, lansată recent de Agenția de Investiții din Moldova.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova nu mai este dependentă de un singur furnizori de gaze. Din primăvara acestui an mai multe companii vor livra metan pe piața locală.

„Deja au început să vină mai multe companii. Este vorba de Axpo, MET Group, Trafigura, Romgaz și Petrom”, a explicat ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul emisiunii de la Exclusiv TV.

Ministrul spune că nu va mai exista un contract cu un singur furnizor la un preț stabilit.

Ceea ce facem acuma, astea sunt prevederile legislației UE, să menținem consumatorii casnici în zona celor protejați, iar businessul să-și cumpere singur gaze de pe bursă. Din 2025, businessul nu vor mai putea primi gaze la tarife reglementate. Peste încă doi ani, același lucru și se va întâmpla și cu businessul mediu. Cei care au capacitate să ducă niște negocieri să caute opțiuni să o facă ca să-și poată cumpăra gaze le prețul pe care îl vor ei. Lăsând spațiu pentru piața reglementată – consumatori casnici.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău