Bani.md

După Paștele Blajinilor, 33 de persoane au ajuns cu intoxicații alimentare la spital

După Paștele Blajinilor, 33 de persoane au ajuns cu intoxicații alimentare la spital

Două cazuri de intoxicații au fost semnalate și monitorizate de către inspectorii ANSA de Paștele Blajinilor. În total, este vorba despre 33 de persoane, care au avut nevoie de intervențiile medicilor. 

Primul caz este înregistrat în raionul Cahul, unde s-au inoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Potrivit informațiilor, 26 de persoane au ieșit la un picnic, iar circa jumătate din ei au avut nevoie de asistență medicală primară corespunzătoare, fiind transportați la spitalul raional și ulterior externați.

Inspectorii din subdiviziunea din Cahul a Agenției s-au deplasat la fața locului, unde au investigat circumstanțele intoxicației și au prelevat probe din produsele consumate. Trasabilitatea și proveniența alimentelor s-a determinat, urmând ca  examenele de laborator să stabilească produsele  neconforme.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde la moment sunt intoxicate și internate în spital 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme. Cazul este în proces de cercetare, s-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe și examenarea lor în condiții de laborator.

Inspectorii Agenției continuă monitorizarea situației. Urmează să venim cu informații suplimentare pe parcurs.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000