Bani.md

UPDATE Descinderi la USM: Decanul Facultății de Drept și avocatul vizat într-un dosar de corupție au fost reținuți

UPDATE Descinderi la USM: Decanul Facultății de Drept și avocatul vizat într-un dosar de corupție au fost reținuți
Foto: crd.usm.md

UPDATE Decanul Facultății de Drept de la Universitatea de Stat, Sergiu Brânză, și unul dintre avocații lui Vlad Filat, Viorel Berliba, au fost reținuți într-un dosar de corupție. 

Conform materialelor cauzei, Viorel Berliba, fiind conducător de teză și membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit lui Sergiu Brînza, decanului Facultății de drept a USM mijloace bănești ce nu i se cuvin.  

Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi. Mai multe detalii, citiți AICI.

Știrea inițială: 

Decanul facultății de Drep al USM, Sergiu Brînza și unul dintre avocații ex-premierului Vlad Filat, Viorel Berliba, sunt vizați de un șir de percheziții care sunt efectuate în aceste clipe de către procurprii anticorupție. 

Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu. Potrivit reprezentantei PA, cei doi sunt anhetați într-un dosar de corupție.

Perchezițiile au loc în birourile și la domiciliile celor doi.

Foto: Sergiu Brînza, decanul facultății de Drept a USM; Viorel Berliba, avocat.  

Sergiu Brînza este Doctor habilitat în drept și deține funcția de decan al facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova din luna martie a acestui an.

Viorel Berliba este și el Doctor habilitat în drept, anterior, fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Acum, acesta activează în cadrul unui birou asociat de avocați. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000