Bani.md

DECIS! Bomba va prelua toate magazinele Alina Electronic (DOC)

DECIS! Bomba va prelua toate magazinele Alina Electronic (DOC)

Rețeaua de magazine „BOMBA”, va prelua rețeaua de magazine ”Alina Electronic”. Concentrearea economică a fost autorizată de către Consiliul Concurenței (CC), care a luat o decizie în acest sens.

Potrivit deciziei CC, rețeaua de magazine BOMBA are la momentul actual 8 magazine (7 în Chișinău și unul în Bălți), la care se vor adăuga opt magazine preluate de la Alina Electronic (câte un magazin în Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul, Orhei, Edineț, Ungheni și Soroca).

Respectiv, toate magazinele vor activa sub marca comercială BOMBA. Scopul operațiunii de concentrare economică constă în valorificarea profilului teritorial de comercializare a produselor electrocasnice, electronice și IT, extinderii numărului de magazine pe întreg teritoriul Republicii Moldova ca urmare a faptului că Alina Electronic deține magazine amplasate în mun. Bălți, Comrat, Cahul, Orhei, Edineț, Ungheni, Soroca pe când activitatea BM este concentrată în mun. Chișinău și Bălți.

Consiliul Concurenței a concluzionat că grupul nou creat nu va deține exclusivitate în livrări, nu își va mări în mod substanțial puterea de negociere în relația cu furnizorii de produse iar furnizorii acestora colaborează și cu concurenții grupului BOMBA. Prin urmare gradul de concentrare al pieţei nu se modifică înmod semnificativ iar riscul închiderii pieţei este redus. În plus, ceilalţi poducători/importatori/distribuitori cu ridicata de produse electronice și electrocasnice a magazinelor concurente au la dispoziţie alte surse de aprovizionare. În acest sens, operațiunea notificată nu va avea efecte negative asupra accesului concurenților părților implicate la piața de aprovizionare.

Amintim că CC a plasat avizul cu privire la preluarea controlului asupra Alina Electronic de către BOMBA, iar agenții economici terți au avut posibilitatea să-și expună punctele de vedere, însă niciunul nu a parvenit.

Astfel, Consiliul Concurenței aprobă preluarea controlului și constată că realizarea operațiunii de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piață sau pe o parte substanțială a acesteia, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziții dominante și nu prezintă îndoieli grave privind compatibilitatea acesteia cu mediul concurențial.

De menționat că încă de la începutul lunii august, rețeaua de magazine Alina Electronic a anunțat lichidarea totală a stocului. 

Rețeaua de magazine Alina Electronic se închide. Compania anunță lichidarea totală a stocurilor

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000