Bani.md

DECIS! Se INTERZICE accesul cetățenilor în locuri publice inclusiv parcuri

DECIS! Se INTERZICE accesul cetățenilor în locuri publice inclusiv parcuri

Încă 40 de măsuri au fost luate luni, 23 martie, la ședința Comisiei Situații Excepționale. Printre cele mai importante, se numără interzicerea accesului cetățenilor în locuri publice, cum ar fi parcuri sau alte zone de destindere în aer liber. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu. Potrivit oficialului, asta se va întâmpla de miercuri, 25 martie!

Decizia urmează să fie făcută publică. Până atunci, scriem cu referire la declarațiile prim-ministrului că, de pe 25 martie, va fi limitat accesul tuturor în locurile publice din municipii, orașe și centre raionale. Se are în vedere în special zonele în care se adună multă lume de regulă. Colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării vor asigura să fie respectată măsura.

Pe parcursul lunii aprilie, statul va avea un plan conform căruia va distribui pensiile vârstnicilor și plățile sociale beneficiarilor, astfel încât să nu se creeze aglomerație la oficiile Poștei Moldovei.

Va fi interzisă circulația persoanelor, cu excepția motivelor justificate: mersul după produse, la farmacie sau la serviciu. Ultima se referă la întreprinderile care au voie să activeze în această perioadă.

Totodată, stațiile PECO în care există aparate de cafea vor fi monitorizate pentru a nu mai vinde acest produs. S-a constat că acolo, din nou, se creează aglomerație de oameni.

În dispoziție, sunt incluse măsuri de susținere a mediului de afaceri, în urma dialogurile avute cu asociații în acest sens. Prim-ministrul a enumerat instituirea moratoriului pentru orice tip de verificări până în vară.

Urmează să fie eșalonate facturile pentru serviciile comunale. Vor mai avea loc discuții pentru a fi create conturi, pentru ca toți consumatorii să poată achita de la distanță.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000