Bani.md

Decizia instanței de judecată privind ordinul ANRE de majorare a prețurilor plafon la carburanți

Decizia instanței de judecată privind ordinul ANRE de majorare a prețurilor plafon la carburanți

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, din 12 iunie, prin care au fost majorate preturile plafon la carburanți. Ședința la care a fost examinată solicitarea Ministerului Economiei și Infrastructurii de suspendare a ordinului ANRE a avut loc aseară, transmite IPN.

Serviciul de presă al ministerului informează că încheierea va fi eliberată astăzi, la primele ore, după care va fi emis un comunicat de presă.

Potrivit deciziei ANRE din 12 iunie, pentru perioada 13-26 iunie, prețul plafon la benzină este de 19,49 lei/litru, cu 34 de bani mai mult decât în ultime săptămâni, iar la motorină – 17,41 lei/litru, ceea ce constituie o majorare cu 32 de bani.

În urma scumpirilor la carburanți anunțate de ANRE la 29 mai, șoferii, mobilizați pe rețelele de socializare, au organizat două proteste. Manifestațiile au avut loc chiar dacă, la solicitarea premierului Pavel Filip, pe 1 iunie ANRE și-a suspendat decizia.

VEZI ȘI:

Ministerul Economiei se adresează în instanța de judecată: Ordinul ANRE privind majorarea prețurilor la carburanți a fost emis CONTRAR legii

BENZINA, APROAPE DE 20 DE LEI! ANRE A MAJORAT DIN NOU PREȚUL LA CARBURANȚI

PAVEL FILIP CERE EXPLICAȚII DE LA ANRE ȘI PROPUNE SUSPENDAREA ULTIMEI DECIZII DE SCUMPIRE A CARBURANȚILOR

ULTIMA ORĂ! ANRE A SUSPENDAT DECIZIA DE MAJORARE A PREȚURILOR LA CARBURANȚI

„GUVERNUL NU ARE ATRIBUȚII LA FORMAREA PREȚURILOR” - PRECIZĂRILE EXECUTIVULUI CU REFERIRE LA PETIȚIA ÎNAINTATĂ DE ȘOFERI

UN NOU PROTEST ÎMPOTRIVA SCUMPIRII CARBURANȚILOR! GABURICI A PROPUS PENTRU MÂINE O ÎNTÂLNIRE CU CEI DE LA ANRE

Un grup de șoferi a discutat astăzi cu cei de la ANRE și MEI. Ce propuneri au fost făcute

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000