Bani.md

Declarații la Tel Aviv: „Tineretul din regiunea transnistreană a văzut doar amenințări din partea țării vecine, Moldova”

Declarații la Tel Aviv: „Tineretul din regiunea transnistreană a văzut doar amenințări din partea țării vecine, Moldova” Foto: president.gospmr.org

Așa-numitul ministru de externe a regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, a declarat că Republica Moldova încearcă să blocheze social și economic orice încercare a regiunii din stânga Nistrului de a se dezvolta. Despre aceasta reprezentantul regiunii separatiste a anunțat în cadrul unei conferințe internaționale la Universitatea din Tel Aviv.

Timp de 27 de ani în Transnistria și Republica Moldova au crescut două generații diferite care nu au trăit nici o clipă într-un stat comun. Iar tineretul din regiunea transnistreană a văzut doar amenințări și presiuni din partea țării vecine, Moldova”, a declarat reprezentantul transnistrean, potrivit așa-numitului minister al relațiilor externe din regiune, citat de realitatea.md.

Acesta a subliniat că Moldova nu urmărește să devină un partener responsabil, ci, dimpotrivă, „încearcă să blocheze oportunitățile socio-economice pentru dezvoltarea Transnistriei”.

„Stagnarea negocierilor și necesitatea de a proteja drepturile și interesele legitime ale transnistrenilor justifică căutarea unor decizii mai puțin banale privind viitorul Transnistriei. Aceste decizii sugerează o lege internațională care codifică dreptul popoarelor la autodeterminare și precedentele moderne”, a subliniat Ignatiev

Totodată, acesta și-a exprimat încrederea că harta lumii se va modifica în mod inevitabil în următorii ani.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000