Bani.md

Dedeman va reveni?! Asociația Investitorilor Români din R. Moldova, gata să ofere sprijin investitorilor de peste Prut

Dedeman va reveni?! Asociația Investitorilor Români din R. Moldova, gata să ofere sprijin investitorilor de peste Prut foto: forbes.ro

Există posibilitatea ca investitorii de la Dedeman să revină în Republica. Declarații în acest sens au fost făcute de către Președintele executiv al Asociației Investitorilor Români în Republica Moldova, Dan Nuțiu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune 10TV.

„Eu nu consider cazul Dedeman, în cazul de față, un caz închis. Eu am convingerea că cei de la Dedeman vor veni în Republica Moldova. Noi am și demarat procedura de a-i contacta pe reprezentanții de la Dedeman spre a le oferi sprijinul nostru, spre a ale oferi lobby-ul de care ar avea nevoie din punct de vedere juridic.

Și inclusiv sprijinul Ambasadei României, sun convins că președintele onorific are tot interesul ca Dedeman sau orice companie din România să beneficieze de condiții corecte de derulare a activității din Republica Moldova”, a menționat Nuțiu.

Bani.md amintește că Dedeman a luat decizia de a-și retrage definitiv proiectul de 20 de milioane de euro, pe care intenționa să-l lanseze în Republica Moldova. Compania a enunțat motive legate de bariere administrative, birocrație excesivă și lipsa unei certitudini în privința deciziei autorităților locale.

Citește și: 

CHIRTOACĂ ÎNVINOVĂȚEȘTE UNII CONSILIERI DE RETRAGEREA DEDEMAN DIN R. MOLDOVA: „VĂ BATEȚI JOC INCLUSIV DE KAUFLAND”

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000