Deficitul bugetar al SUA ajunge la maximul istoric. Cauza nu poate fi evitată

Deficitul înregistrat în bugetul SUA pentru anul curent a atins nivelul record de peste 3.000 de miliarde de dolari. Acest deficit a fost determinat preponderent de cheltuielile enorme ale guvernului pentru ameliorarea daunelor provocate de coronavirus, relatează BBC.

Deficitul înregistrat în bugetul SUA pentru anul curent a atins nivelul record de peste 3.000 de miliarde de dolari. Acest deficit a fost determinat preponderent de cheltuielile enorme ale guvernului pentru ameliorarea daunelor provocate de coronavirus, relatează BBC.

Guvernul Statelor Unite ale Americii a cheltuit peste 6.000 de miliarde de dolari în primele 11 luni ale anului fiscal, inclusiv 2.000 de miliarde de dolari pentru programe ce țin de coronavirus.

Cheltuielile au fost realizate în timp ce încasările bugetare au fost de 3.000 de miliarde de dolari.

Deficitul este mai mult decât dublul recordului anterior, stabilit în 2009. La acea vreme, Washingtonul se confrunta cu consecințele crizei imobilare din 2008.

Chiar și înainte de pandemie, SUA se îndrepta spre un deficit de peste 1.000 de miliarde de dolari anul acesta. Dar cheltuielile menite să amortizeze impactul financiar al virusului au dus la explozia estimărilor inițiale.

Biroul pentru buget al Congresului a prezis luna aceasta că SUA va avea probabil un deficit pe tot anul de 3.300 de miliarde de dolari, mai mult decât triplul deficitului înregistrat anul trecut. Exercițiul financiar al guvernului federal se încheie în septembrie.

Agenția a declarat că se aștepta ca datoria totală a SUA să depășească 26.000 de miliarde de dolari.

La o audiere la Washington din iunie, Jerome Powell, șeful băncii centrale americane, a declarat membrilor Congresului că America cheltuie în mod „nesustenabil”, dar că reducerea deficitului nu ar trebui să fie o prioritate, având în vedere starea economiei.

Economia a scăzut cu o rată anuală de peste 30% în perioada aprilie-iunie, cea mai gravă contracție trimestrială înregistrată vreodată. Datele sugerează că disponibilizările și închiderile de afaceri continuă.

Alte stiri

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins momentul în care primește prima doză a vaccinului.

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorba despre businessul tău, trebuie să te preocupe atât eticheta personală cât și imaginea serviciilor pe care le oferi.

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de vaccinuri COVID-19 pentru țările membre ale Uniunii Europene, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ultimele ȘTIRI

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins mom...

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorb...

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Joburi de viitor: (23) Estetician

Esteticienii lucrează cu oamenii pentru a-și spori aspectele fizice.

Vezi toate știrile