Bani.md

Democrații se mută în „casă” nouă? Pe fostul sediu al PCRM a apărut logo-ul PD

Democrații se mută în „casă” nouă? Pe fostul sediu al PCRM a apărut logo-ul PD foto: rise.md

Fostul sediu PCRM devine al Partidului Democrat din Moldova? Cel puțin asta reiese din imaginile apărute astăzi în spațiul informațional. Mai exat, zilele acestea pe clădirea vizată a apărut logo-ul Partidului Democrat, iar în prezent se desfășoară lucrări de construcții.  

Contactat de Realitatea.md, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest fapt. Acesta spune că nu cunoaște nimic despre acest subiect, menționând că ședința de marți a avut loc în sediul central de pe strada Tighina.

La începutul acestui an, Rise Moldova a efectuat o investigație la acest subiect, dezvăluind faptul că președintele PCRM, Vladimir Voronin, ar fi vândut clădirea respectivă unei persoane din Belize, care este reprezentată în Republica Moldova de un personaj-cheie din anturajul lui Plahotniuc.

În vara acestui an, Vladimir Voronin a dezvăluit în cadrul unei emisiuni televizate cât ar fi plătit Vladimir Plahotniuc pe luxosul sediu al PCRM. ”L-am vândut cu cât l-am construit, cu 26 de milioane de lei. Am achitat și datoriile, creditele, și am rămas la zero. Am rămas numai cu amintirile”, a declarat atunci Voronin.  

Noul sediu de pe str. Armenească din centrul Capitalei este înconjurat de mai multe instituții de stat și se află la câțiva pași de locuința președintelui PD, Vladimir Plahotniuc. Clădirea cu patru niveluri a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000