Bani.md

Deschide.md: Haos la Chișinău. Evenimente cutremurătoare. Dodon s-a ascuns la Ambasada Rusă

Deschide.md: Haos la Chișinău. Evenimente cutremurătoare. Dodon s-a ascuns la Ambasada Rusă

Președintele Igor Dodon a petrecut noaptea pe teritoriul Federației Ruse. Mai exact, a dormit împreună cu familia în hotelul Ambasadei Rusiei, scrie Deschide.md.

În toiul unei mari crize politice, președintele Igor Dodon s-ar fi refugiat împreună cu familia în hotelul Ambasadei Rusiei, aflat în curtea reprezentanței diplomatice a Moscovei, au dezvăluit surse de la Chișinău.

Sâmbătă au fost difuzate imagini de la o întâlnire a lui Igor Dodon cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în care cel dintâi afirmă că în cazul unei coaliții PDM-PSRM, cel de-al doilea va trebui să semneze un angajament secret în incinta ambasadei ruse de la Chișinău, în fața ambasadorului rus Oleg Vasnețov, pentru federalizarea Republicii Moldova.

Criza de la Chișinău ia amploare, după ce Curtea Constituțională a decis suspendarea președintelui Igor Dodon penru refuzul acestuia de a nu dizolva Parlamentul și de a convoca alegeri anticipate.

 

Tot Curtea Constituțională a decis că învestirea de către Parlament a noului guvern condus de către Maia Sandu este neconstituțională.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000