Descoperă profesia de Antreprenor

13 Sept. 2023, 09:40
 // Categoria: Comercial // Autor:  MD Bani
13 Sept. 2023, 09:40 // Comercial //  MD Bani

Pe data de 16 octombrie 2023, ora 16:00 CRCT ARTICO, în cadrul proiectului Cariera Mea, va avea loc o discuție de suflet cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, domnul Sergiu Harea, care va aborda subiectul „Descoperă profesia de antreprenor”.

 

Cine este de fapt un antreprenor?! Un antreprenor este o persoană care inițiază, dezvoltă și gestionează o afacere sau un proiect cu scopul de a obține profit, de a aduce o schimbare semnificativă într-un domeniu sau în societate. Antreprenorii sunt caracterizați de abilități precum inovația, asumarea riscului, luarea deciziilor, gestionarea resurselor și orientarea către obținerea unui profit sau a unei valori adăugate.

În cadrul acestei discuții puteți afla mai multe informații despre antreprenoriat, experiența antreprenorială, abilități și strategii, învățăminte din eșecuri și succese, resurse și rețele de contact, tendințe în industrie, dar și despre activitatea de 105 ani a CCI a RM – cea mai reprezentativă organizație de business, promotor al dezvoltării și susținerii mediului de afaceri din Moldova.

Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO în cadrul proiectului „Cariera Mea” ARTICO oferă tinerilor oportunitatea de a interacționa cu specialiști din diverse domenii pentru a afla mai multe detalii despre profesii, cariere și studii.

Alege să petreci timpul eficient alături de Cariera Mea ARTICO!

Activitatea este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 -25 de ani.

 

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău