Designerul de modă Kenzo Takada a murit din cauza Covid-19

Kenzo Takada, iconicul designer de modă franco-japonez, renumit pentru desenele sale în junglă și estetica liberă, a murit. Avea 81 de ani.

Kenzo Takada, iconicul designer de modă franco-japonez, renumit pentru desenele sale în junglă și estetica liberă, a murit. Avea 81 de ani.

Familia sa a anunțat duminică într-o declarație adresată presei franceze că Takada a murit din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19 într-un spital din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris. Un ofițer de relații publice ce lucrează pentru marca Kenzo a confirmat că Takada a murit, dar nu a dat o cauză a morții.

„Cu o tristețe imensă, KENZO a aflat despre trecerea în feființă a fondatorului nostru”, a scris casa de modă într-un comunicat.

„Timp de o jumătate de secol, domnul Takada a fost o personalitate emblematică în industria modei - oferind întotdeauna creativitate și culoare în lume.”

Moartea lui Takada a venit la sfârșitul săptămânii modei de la Paris. Abia cu câteva zile în urmă, casa de modă Kenzo și-a dezvăluit aici colecția cu tematică „Albină”.

Designerul de modă Kenzo Takada a murit din cauza Covid-19

Designerul de modă Kenzo Takada a murit din cauza Covid-19

Designerul de modă Kenzo Takada a murit din cauza Covid-19

Deși Takada s-a fost retras din casa sa de modă încă în anul 1999, pentru a urma o carieră în artă, Kenzo rămâne unul dintre cele mai respectate persoane de modă din Paris.

Designerul de modă Kenzo Takada a murit din cauza Covid-19

Din 1993, marca Kenzo este deținută de compania franceză de produse de lux LVMH.

Kenzo a folosit culori îndrăznețe, imprimeuri ciocnitoare și au fost inspirate de călătoriile din întreaga lume.

Takada s-a născut la 27 februarie 1939, în Himeji, în prefectura Hyogo din Japonia, în rândul hotelierilor. După ce a răsfoit revistele de modă ale surorilor sale, a început dragostea sa pentru modă.

Studiind la Bunka College of Fashion din Tokyo, Kenzo Takada a activat pentru o scurtă perioadă de lucru în Japonia, înainte de a se muta la Paris în 1965, pentru a lucra ca designer independent.

La Paris, a preluat un butic în 1970 și și-a cristalizat viitoarea îmbrăcăminte decorul cărora era inspitrat de scenele din junglă ale pictorului Henri Rousseau, pe care le-a contopit cu stilurile asiatice. Atunci a și devenit influent.

Începuturile au fost modeste: prima colecție a lui Takada la magazinul numit a fost realizată în întregime din bumbac, deoarece avea puțini bani. Dar hainele vorbeau de la sine și un model de al său a ajuns pe coperta revistei Elle.

La scurt timp după aceea, au apărut în colecțiile lui Kenzo și forme de umăr pionierate, gâturi mari, salopete, forme inovatoare de umăr, iar magazinul său a fost prezentat în US Vogue.

Kenzo a prezentat colecțiile sale în New York și Tokyo în 1971.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile