Bani.md

Destinațiile de vacanță ale moldovenilor. Când prinzi cele mai bune oferte de vară

Destinațiile de vacanță ale moldovenilor. Când prinzi cele mai bune oferte de vară

„Cine cântă iarna, oftează vară”. Acesta ar fi proverbul, puțin modificat, al tuturor agențiilor de turism, deoarece anume iarna poți găsi cele mai bune oferte de vară. Despre destinațiile preferate de moldoveni, dar și despre prețul unei vacanțe la mare, am aflat chiar de la cei care prestează servicii turistice, scrie Realitatea.md.

Cei care vor să aleagă un hotel de 4-5 stele, trebuie să-și cumpere ofertele pentru vacanța de vară încă din luna decembrie. Nina Știrbu, directoarea agenției Maremar Tur, ne-a spus că deși par scumpe pentru unii, locurile se completează rapid.

„A doua perioadă când poți „prinde” reducerile este sfârșitul lunii februarie. Persoanele care nu au putut decide unde merg până la sfârșitul lui decembrie, au posibilitate să o facă până la sfârșitul lui februarie”, ne-a explicat Nina Știrbu.

Destinațiile de vacanță ale moldovenilor. Când prinzi cele mai bune oferte de vară

Potrivit agenției, pe piață se observă tendința oamenilor de a alege oferte ieftine, dar care de regulă nu asigură cele mai bune condiții.

„Pentru Bulgaria – destinația cea mai populară - noi ne străduim să alegem hoteluri de la trei stele în sus. Adică, nu recomandăm hoteluri de mai puțin de trei stele. Organizăm și tururi prin Europa cu autocarul, din 2010. Dacă turiștii își rezervă locul din timp, beneficiază de reduceri și bonusuri și au posibilitatea să-și aleagă singuri locul în autocar”, a mai adăugat Nina Știrbu.

Bulgaria este cea mai populară destinație a moldovenilor pentru că e mai ieftină. Acest lucru ne-a fost demonstrat de către Zinaida Stratulat, directoarea agenției Florina Tur. Potrivit ei, cea de-a doua destinație preferată de cetățenii noștri este Turcia.

„Mulți întreabă despre oferte în Turcia, dar „bate la buzunar”. Dacă aleg Bulgaria, moldovenii aleg hoteluri de trei stele și mai mult. Dar în Bulgaria un hotel de trei stele este un hotel bun, are toate condițiile. În Turcia trei stele înseamnă „zero”. Chiar și patru stele nu sunt suficiente, în multe cazuri. Și Muntenegru e o destinație întrebată, dar acolo nu este all inclusive cum e în Turcia sau Bulgaria. Și mâncarea e cam scumpă”, ne-a explicat Zinaida Stratulat.

Destinațiile de vacanță ale moldovenilor. Când prinzi cele mai bune oferte de vară

Pentru a înțelege diferența de prețuri între cele două țări, menționăm că o vacanță în doi în Bulgaria costă circa 470 de euro, în timp ce în Turcia ar fi de 1300 de euro.

„Pentru o vacanță în luna mai, în special în Turcia, prețurile sunt foarte atrăgătoare, de exemplu o ofertă cu totul inclus ajunge la 860 de euro. Pentru a beneficia de oferte bune, acestea trebuie cumpărate prealabil. Rezervările timpurii au început în ianuarie. Până la sfârșitul lunii februarie e cea mai bună perioadă în acest sens. Pot fi reduceri de 20-30%”, ne-a mai spus Zinaida Stratulat.

Am fost curioși să aflăm cum sunt stabilite prețurile pentru ofertele turistice. Consiliul Concurenței, care este o autoritate de control, ne-a explicat că stabilirea prețurilor de către agențiile turistice nu este reglementată la moment. Agențiile acționează pe o piață liberă. Acest lucru ne-au confirmat-o și prestatorii de servicii turistice. Prețurile sunt trimise online de tour operatori, la care se adaugă asigurarea medicală, transportul și un comision.

„Hotelul ne dă prețul. De exemplu un hotel de 4 stele ne indică suma de 26 de euro, aici se adaugă transportul, asigurarea medicală, un comision oarecare de 10-20 de euro. Totul e conlucrat împreună”, a explicat Zinaida Stratulat.

Tot ea ne-a mai spus că o vacanță de vară în Turcia poate fi amânată până la începutul lunii octombrie. Pentru acea perioada prețurile sunt mai mici, iar condițiile meteo încă mai sunt favorabile.

Destinațiile de vacanță ale moldovenilor. Când prinzi cele mai bune oferte de vară

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000