Bani.md

Detalii despre perchezițiile de la Fisc: În total sunt ȘASE persoane bănuite, dintre care una este dată în căutare

Detalii despre perchezițiile de la Fisc: În total sunt ȘASE persoane bănuite, dintre care una este dată în căutare

Operațiunea desfășurată astăzi de către Procuratura Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, a fost efectuată într-o cauză penală cu două capete de acuzare - corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) și agenți economici.

Conform materialelor cauzei penale, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai IFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici mijloace bănești în sumă de 180.000 lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa IFS de către aceștia privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016. 

În continuare, angajații IFS, au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018,  mijloace bănești în sumă totală de aproximativ 70.000 lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni - Eugen Zubco - inspector fiscal, a fost reținut pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

Procuratura Anticorupție menționează că în cadrul celor 10 percheziții efectuate de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS astăzi, la domiciliile și oficiile bănuiților, au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

Bani.md amintește că azi dimineață ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții la Serviciul Fiscal de Stat:

Perchezițiile SIS și PA la Fisc s-au soldat cu o reținere. Momentul în care inspectorul este condus la audieri (video)

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000