Devino Ambasadoare Tech Women! Înscrie-te la programul care inspiră fetele și femeile să aleagă o carieră în IT

11 Aug. 2021, 12:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Aug. 2021, 12:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Fetele și femeile din industria IT sunt îndemnate să devină Ambasadoare Tech Womwn pentru a inspira și încuraja fetele și femeile să aleagă o carieră în domeniul IT.

În acest sens, Asociația „Tech Women Moldova” lansează o nouă ediție a proiectului „Tech Women Ambassadors” pentru anul 2022, dedicată tuturor fetelor și femeilor care își doresc să reprezinte industria IT și să susțină activ incluziunea și inteligența cognitivă prin tehnologie. Inițiativa este susținută de către proiectul TEKWILL, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) și al Suediei, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Proiectul își propune să faciliteze transferul de cunoștințe, motivație și experiență între profesionistele din domeniul tehnologiei informației și să încurajeze aspirațiile fetelor și femeilor care vor să îmbrățișeze o carieră sau fac primii pași în această industrie.

Pentru a deveni Ambasadoare Tech Women este nevoie să completezi FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE până în data de 6 septembrie 2021.

În cadrul concursului vor fi alese 10 Ambasadoare care își vor începe activitatea din luna ianuarie 2022. În perioada septembrie – decembrie, Ambasadoarele alese vor fi implicate activ în organizarea celei de-a 2-a ediții a „Programului de Mentorat” și a Summit-ului „Tech Women” împreună cu Ambasadoarele anului curent.

Ediția 2022 a „Tech Women Ambassadors” se va axa pe organizarea evenimentelor lunare, conferințe, sesiuni de socializare, de orientare în carieră, de mentorat, schimb de experiență și alte forme de întruniri deschise tuturor doritoarelor de a cunoaște, explora, și valorifica oportunitățile de afirmare profesională în domeniul IT. Toate activitățile planificate vor fi organizate și moderate de Ambasadoarele alese, care vor beneficia și de suportul echipei de bază a comunității „Tech Women Moldova”.

Nominalizarea oficială a noilor Ambasadoare va avea loc în cadrul unui eveniment solemn la sfârșitul lunii septembrie.

Despre Tech Women Moldova

Platforma „Tech Women Moldova” este o inițiativă dedicată atragerii, susținerii și promovării femeilor în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) și creării condițiilor pentru participarea deplină a acestora în cea mai dinamică și profitabilă industrie a prezentului și viitorului.  Acțiunile și evenimentele din cadrul Programului „Tech Women Ambassadors -2022” vor fi desfășurate de A.O. “Tech Women Moldova” cu sprijinul USAID și al Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, implementat de ATIC. Inițiativele vor fi adresate tuturor femeilor din domeniul IT și tinerelor care sunt deja în domeniu sau intenționează să îl acceseze. 

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 15:22 // Actual //  Lupu Eduard

În trei ani Republica Moldova urmează să importe curent electric din România și să scape de dependența de la Cuciurgan, care este unica sursă de achiziție a energiei electrice. Vicepremierul, Andrei Spânu declară că în câteva luni urmează să fie semnat contractul cu compania care va construi linia de înaltă tensiune de 400 kV Vulcănești-Chișinău.

”Este preconizată construirea unei stații de conversie back-to-back în Vulcănești, modernizarea și extinderea în Chișinău și în Vulcănești a stațiilor de 400 kV. proiectul de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România va fi finalizat până în 2024”, a mai punctat Spânu la TVR Moldova.

Costul total al proiectului este estimat la 260 mil. de euro și este finanțat BERD, BEI și Banca Mondială.

Anterior, implementarea proiectului de interconectare asincronă a sistemelor de energie electrică dintre Moldova și România a fost împiedicată de autoritățile predecesoare, din cauza interesele acestora în domeniul energiei și implementarea anumitor scheme pentru achiziționarea de energie electrică dintr-o singură sursă prin companii interpuse.

Autoritățile de la Chișinău au transformat importul de energie electrică într-o formă de finanțare a separatismului de la Tiraspol – peste 70% din electricitatea importată, 2 miliarde Kwh, se cumpără de la centrala electrică de la Cuciurgan, aflată pe teritoriul transnistrean și controlată de concernul rus „Inter RAO EES”. Curentul electric este produs din gazul care nu este plătit, iar datoria în prezent este peste 7 miliarde USD. Periodic sunt pronunțate hotărâri ale instanțelor internaționale pentru legalizarea datoriile la gaz, puse în cârca Moldovagaz.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală