Dezvăluiri impresionante de la Elon Musk: „mai degrabă urăște” să fie șeful companiei. Ce îi place să facă

13 Iul. 2021, 09:46
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Iul. 2021, 09:46 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a dezvăluit că nu-i place să fie șeful Tesla.

„Mai degrabă urăsc să fac asta și aș prefera mult să-mi petrec timpul în proiectare și inginerie”, a spus el unei instanțe din SUA.

Miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla vorbea la începutul unui proces în care este acuzat că a făcut presiuni asupra membrilor consiliului de administrație al companiei într-un acord de 2,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra o firmă de panouri solare.

Acționarii susțin că banii producătorului auto au fost irosiți la cumpărarea SolarCity, care – spun ei – a rămas fără bani.

La momentul tranzacției, domnul Musk deținea o participație de 22% atât la Tesla, cât și la compania de panouri solare, care a fost fondată de verii săi.

“Întrucât a fost o tranzacție stoc pentru stoc și am deținut aproape exact același procent din ambele, nu a existat niciun câștig financiar”, a spus el.

„Toate fac parte dintr-un plan general”

El a negat, de asemenea, exercitarea presiunii asupra membrilor consiliului, spunând că acordul face parte dintr-un „plan general” de creare a vehiculelor la prețuri accesibile, cu surse de alimentare ecologice.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală