Bani.md

Din 7 aprilie, bugetarii continuă vacanța

Din 7 aprilie, bugetarii continuă vacanța

Premierul Chicu a declarat că în perioada 7-17 aprilie toți bugetarii nu vor ieși la muncă. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale la recomandarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și OMS. Perioada ar putea fi prelungită până pe 28 aprilie dacă evoluția situației epidemiologice din țară va impune acest lucru.

Potrivit premierului, salariile vor fi păstrate în această perioadă, dar după starea de urgență bugetarii vor trece la regimul de lucru de 6 zile în săptămână pentru a recupera.

„Probabil va trebui să revenim la regimul de muncă de 6 zile, regim care a fost cu mulți ani în urmă. Dar pentru a recupera zilele acestea și posibil și pierderile pe care le are țara și sistemul. Va trebui să reveni la acest regim așa cum au muncit cetățenii Republicii Moldova cu mulți ani în urmă. Cred că putem și noi munci 6 zile pe săptămână”, a declarat Chicu.

„Sunt zile libere pentru toate instituțiile din sectorul bugetar și instituțiile autorităților publice la autogestiune cu excepțiile care au fost valabile și pe parcursul săptămânii precedente, adică: instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, instituțiile de învățământ de toane nivelurile. În perioada următoare instituțiile de învățământ vor asigura desfășurarea procesului educațional la distanță”, a mai spus Ion Chicu.

Conducătorii instituțiilor pot convoca la serviciu un număr foarte limitat de angajați fără participarea cărora activitatea este în pericol.

„Deci ministerele, conducătorii de autorități, de instituții pot convoca la serviciu persoanele strict necesare pentru a soluționa o problemă sau alta”, a menționat premierul.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000